Mogelijk breidt Verhuurhypotheek uit met verbeterde voorwaarden

Mogelijk, dé vastgoedfinancier voor ondernemers en vastgoedbeleggers, heeft vorig jaar haar eerste succesvolle securitisatie voltooid voor de Verhuurhypotheek-portefeuille (buy-to-let). Deze stap betekent een mijlpaal in het portfolio van Mogelijk. Na de securitisatie heeft Mogelijk de voorwaarden van de Verhuurhypotheek opnieuw bekeken en verder aangescherpt. Onder andere is de rente verlaagd en is de leencapaciteit voor vastgoedbeleggers verruimd.

Brechtje van Miert, productmanager BTL Mogelijk, legt uit: 'We gaan bouwen aan een mooie nieuwe portefeuille en daarvoor is het belangrijk om opnieuw met een aantrekkelijk aanbod te komen voor vastgoedbeleggers. Eind vorig jaar hebben we daarom de voorwaarden van de Verhuurhypotheek onder de loep genomen en aangepast op basis van marktontwikkelingen en feedback van intermediairs en vastgoedbeleggers. Het resultaat mag er zijn.'

Wat houden de aangescherpte voorwaarden van de Verhuurhypotheek in?
Brechtje: 'Allereerst is er de verhoogde leencapaciteit door de verlaging van de ICR en DSCR in combinatie met de lagere rente. Daarbij is de leencapaciteit voor mixed-use objecten nog eens extra verruimd, waardoor vastgoedbeleggers meer rendement kunnen behalen uit hun beleggingen.'

Naast deze veranderingen in de voorwaarden biedt de Verhuurhypotheek nu ook financiering voor nieuwe typen panden, waaronder verhuur aan gezondheidsinstellingen en verhuur aan overheids- of overheidsgerelateerde instanties. Vakantiewoningen met permanente woonbestemming zijn eveneens toegevoegd aan het financieringsaanbod.

Een andere opvallende ontwikkeling is dat vastgoedbeleggers buiten Nederland nu ook welkom zijn om de Verhuurhypotheek af te sluiten, mits ze een Nederlands bankrekeningnummer hebben. 'Deze inclusieve benadering opent de deuren voor een breder scala aan vastgoedbeleggers', aldus Brechtje van Miert.

Rente Verhuurhypotheek vanaf 5,48 procent
De Verhuurhypotheek staat scherp in de markt en biedt vastgoedbeleggers een krachtig instrument om hun portefeuille te laten groeien en te diversifiëren. Met een rente vanaf 5,48 procent en een scala aan financieringsmogelijkheden, is het een aantrekkelijke optie voor beleggers op zoek naar financiering of herfinanciering. Voor meer informatie of om direct een rente-indicatie te ontvangen, kunnen vastgoedbeleggers de quickscan op de website van Mogelijk uitvoeren of contact opnemen met het team.



Reacties


Laatste nieuws