Ongelimiteerde huur sociale huurwoning mogelijk door twee extra artikelen in huurovereenkomst

Woningbeleggers die in sociale huurwoningen beleggen kunnen veel meer fiscaal voordeel trekken uit hun woningportefeuille door het toevoegen van een tweetal nieuwe artikelen in zowel bestaande als nieuwe huurovereenkomsten. Ook de huurder vaart erbij en dat zonder kosten voor alle partijen. Een woningbelegger uit Purmerend nam hiertoe het initiatief en wil zijn kennis delen met de abonnees van Vastgoedjournaal.

Het initiatief komt van Herman Eggers van Real Estate Facility BV uit Purmerend. Eggers is een gepensioneerde particuliere belegger in sociale huurwoningen. Hij vertelt tegen Vastgoedjournaal: “Om optimaal rendement uit je belegging in sociale huurwoningen te halen moeten beleggers goed kijken naar andere mogelijkheden om het rendement daarop te vergroten. Per 1 november 2013 heb ik in overleg met juristen, fiscalisten en de belastingdienst overeenstemming bereikt om een tweetal artikelen toe te voegen in zowel bestaande als nieuwe huurovereenkomsten. Deze aanpassingen leveren belangrijke fiscale voordelen op voor alle partijen zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt voor verhuurders en hun huurders.”

Volgens Eggers zijn in vogelvlucht de volgende voordelen te verwachten:

- belangrijk fiscaal voordeel voor verhuurders;

- over een gedeelte van de huuropbrengst hoeft voorlopig of totaal géén belasting meer te worden betaald;

- verhuurders kunnen elke bruto huurprijs voor woningen legaal vragen zonder het 'gedoe' met bijvoorbeeld stofferings- & meubileringskosten;

- toevoeging in bestaande huurovereenkomsten door middel van een allonge eenvoudig mogelijk;

- het puntenwaarderingssysteem van de overheid voor woningen heeft geen invloed meer op de door de eigenaar gewenste bruto huurprijs;

- huurders kunnen in de toekomst gemakkelijker een (huur)woning kopen;

- de toevoegingen zijn zowel toepasbaar in huurovereenkomsten voor woningen als in kantoorruimten;

- de op slot zittende vastgoedmarkt zal extra worden gestimuleerd door meer kopers. 


Abonnees van Vastgoedjournaal kunnen de kant- en klare artikelen (met rekenvoorbeeld) kosteloos aanvragen op beleggers@upcmail.nl. De heer Herman Eggers zal alle aanvragen persoonlijk beoordelen. Nog geen abonnee? Klik HIER. 



Reacties


Laatste nieuws