Minister Blok opent 9e editie vastgoedbeurs PROVADA

Op 4, 5 en 6 juni vindt de negende editie van de PROVADA plaats in de Amsterdam RAI. Dit jaar wordt hét Nederlandse vastgoedplatform geopend op dinsdagochtend om 10.00 uur door minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hij zal het thema van de beurs ‘Deel de inspiratie’ in een opening statement kracht bij zetten. 

Ook dit jaar hebben wij weer voor een thema gekozen, ‘Deel de inspiratie’. In een periode waar grote uitdagingen voor ons liggen schept PROVADA een platform voor haar standhouders en bezoekers om visies en inspiratie te delen. 

Daarnaast is er besloten om vanaf 2013 naast het hoofdthema ook met dagthema’s te gaan werken, en deze thema’s breed door te voeren op de beursdagen zelf. In het PROVADA programma zullen deze thema’s iedere dag in een kort seminar geïntroduceerd worden. Vervolgens kunnen standhouders de gewenste verdieping qua inhoud aanbrengen. Met deze dagthema’s zullen we tevens een aantal nieuwe doelgroepen bereiken.

Dinsdag 4 juni: Herbestemmen, herontwikkelen of transformeren?

Hoe gaan we de komende jaren om met ons incourant vastgoed? Functieverandering is in vele gevallen de oplossing maar hoe? De onderwerpen herontwikkelen, herbestemming en transformatie krijgen momenteel veel aandacht binnen de vastgoedwereld. Vooral de toenemende structurele leegstand zet eigenaren, gebruikers en beleidsmakers aan het denken over alternatieve mogelijkheden voor hun gebouwen.

Woensdag 5 juni: De creatieve stad

Geen platgetreden paden, maar nieuwe wegen. De omstandigheden om die aan te leggen, vraagt van gemeenten, ontwikkelaars en financiële instellingen een ander denkproces dan wat zij gewend zijn. Zo min mogelijk voorwaarden scheppen zou de grondhouding moeten zijn in het organisch laten groeien van een creatieve stad.

Donderdag 6 juni: Zorg (voor) vastgoed

Vastgoed binnen de zorg staat door de veranderende regelgeving op zijn kop. De vastgoedorganisatie van de zorginstellingen staan voor de uitdaging een invulling te geven aan de vraag hoe de vastgoed kan worden ondergebracht, uitgaande van de nieuwe werkelijkheid. En wel zo, dat vastgoed de toekomst van de organisatie versterkt. Op een creatieve en inspirerende manier daaraan invulling geven is belangrijk; zowel voor de gemeenten, de zorginstellingen als voor de gebruikers (de cliënt) en de vastgoedsector.



Reacties


Laatste nieuws