BOAG over de nieuwe landmark van Rotterdam

Begin deze week plaatste WoningmarktNL een bericht over dé nieuwe woontoren op de Domuslocatie in Rotterdam genaamd Bright. Het complex wordt ontwikkeld door het consortium bestaande uit BOAG en Stebru Transformatie, onder de naam Stebru Vastgoed Rotterdam. Het plan heeft enige jaren op de plank gelegen maar door het starten van een samenwerkingsverband kreeg het plan opnieuw vorm. Ook was er binnen de media enig misverstand over het aantal te realiseren woningen. Voor WMNL twee goede redenen om contact op te nemen met André Leeuwis, directeur van BOAG.

Hoeveel?
Laten wij eerst wat opheldering verschaffen over het aantal appartementen. Zoals VORM terecht aangaf op Twitter: '700 woningen geraamd op 30 miljoen, dan is de prijs per te ontwikkelen woning spotgoedkoop.' Of worden het nu juist kleine appartementen en suites?

Leeuwis vertelt hierover: "Het totaal aantal appartementen is nog in beweging, er is sprake van differentiatie van de appartementen. Het aantal van 700 dat is gecommuniceerd, wordt waarschijnlijk teruggebracht naar een aantal van 600. Het wordt een mix van kleine en iets grotere appartementen met een oppervlak variërend tussen de 23m2 en de 50m2." Het gaat hier dan om gemeubileerde suites en appartementen. Over de huurprijs kan nog niets concreets worden gezegd.

Wel wordt het een mix van sociale en niet-sociale huur. In nader overleg met de gemeente en de beoogde investeerder zal de uiteindelijke mix worden vastgesteld."

De behoefte
"Er is in Rotterdam duidelijk behoefte aan studentenhuisvesting. Maar de doelgroep bestaat niet alleen uit studenten, Bright is er juist ook voor afgestudeerden die starten op de arbeidsmarkt." Aldus Leeuwis. Enthousiaste studenten en alumni moeten nog wel even wachten voordat zij zich kunnen aanmelden. De bouw van de woontoren begint ultimo 2015 met een marge tot begin 2016. Bright zal in mei 2018 worden opgeleverd.

Naast de woonbehoefte worden ook andere behoeften vervuld door Bright. In de plint is namelijk ruimte voor horeca en detailhandel. Welke bedrijven zich hier zullen vestigen is nog niet bekend. Wel geeft Leeuwis aan dat de ondernemingen en toekomstige retailers zich moeten richten op de doelgroep studenten en starters.

Locatie en timing
Er is in 2012 al een ontwerp voor deze locatie gemaakt door Tangram Architekten in opdracht van de HKL Groep. Deze ontwikkelaar ging failliet en met het einde van de crisis nog niet in zicht werd het plan geparkeerd. Waarom kiest het consortium dan dit moment om de ontwikkeling te starten?

Leeuwis: "Het plan heeft inderdaad een tijd stilgelegen, omdat het een enorm afzetrisico betrof. Met onze ontwikkelcombinatie zijn wij erin geslaagd om een concreet en realistisch plan te maken." De reden voor de Domuslocatie is de centrale ligging zodat toekomstige bewoners kunnen genieten van omliggende faciliteiten.

Positieve noot
Tot slot vragen wij altijd wat de geïnterviewde graag wil meegeven aan u, de lezer. In dit geval is dat een positieve connotatie over de gemeente Rotterdam. Leeuwis vertelt: "Wij hebben gemerkt dat er vanuit de gemeente veel medewerking wordt verleend om het geheel tot stand te laten komen. Dit hebben wij als erg prettig ervaren."



Reacties


Laatste nieuws