Fijn Wonen concept Van Wijnen in trek

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft zich onder de indruk getoond van 'Fijn Wonen', het woon-zorg initiatief van Van Wijnen en De Friesland Zorgverzekeraar. Van Rijn bezocht gisteren de woning in Gorredijk. De woning is toegerust op een (toekomstige) zorgvraag van bewoners, wekt z'n eigen energie op en kan simpel worden uitgebreid met een gelijkvloerse zorgunit met badkamer of slaapkamer. 

Van Rijn: 'Tussen zorg in een instelling en zorg thuis is nog een wereld te winnen. En dat is precies wat deze woning doet: het combineert de voordelen van thuis wonen mét de goede zorg die nodig is om bewoners hier - zolang zij dat willen en kunnen - te laten wonen. Bovendien zijn de aanpassingen overzichtelijk voor bewoners, een grote pré.' 

Langer thuis wonen
Nederlanders worden ouder en blijven langer gezond. Ze wonen daarbij steeds langer zelfstandig in hun eigen huis. De hervorming van de zorg speelt daarop in. Langer thuis wonen vraagt om samenwerking op regionaal en lokaal niveau. Gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren, woningcoöperaties en cliëntorganisaties werken samen aan nieuwe woonvormen en concepten. De uitwerking van het Fijn Wonen-concept in Gorredijk is daar een mooi voorbeeld van, want ook de gemeente Opsterland en woningcorporatie Elkien hebben zich aangesloten bij het initiatief.



Reacties


Laatste nieuws