AllFixed Property Management investeert in zonnepanelen voor gebouweigenaar

Het is een feit: het eerste grote investeringsproject door AllFixed Property Management heeft groen licht gekregen. Het gaat om het plaatsen van 640 PV-panelen, zo'n 700 m2, op het dak van een distributiecentrum op de Kernweg in Utrecht. Het is de eerste keer dat een vastgoedbeheerder in Nederland een investering met zo'n omvang in een gebouw van de vastgoedeigenaar doet.

Nu investeerde AllFixed al naar aanleiding van de Wet Milieubeheer in energiebesparende maatregelen of duurzame alternatieven met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar, zoals schakelklokken, cv-ketels, regelingen aanpassen, aanwezigheidsdetectie of LED-verlichting. Maar nooit eerder deed een vastgoedbeheerder in Nederland een dergelijke investering van zo'n grote omvang in een gebouw van de vastgoedeigenaar.

700 m2 panelen
Op de Kernweg in Utrecht zal het dak van een distributiecentrum worden voorzien van in totaal 640 PV-panelen, zo'n 700 m2, van de dunne filmtechnologie van TSMC Solar. Het totaal opgewekte vermogen (93 kWp) komt daarmee jaarlijks op zo'n 82.500 KwH. De volledige investering wordt gedaan door AllFixed Property Management en het rendement van de investering bedraagt 8% over 15 jaar. De terugverdientijd zal naar verwachting rond de 6,5 jaar bedragen.

PROVADA
Deze investering is onderdeel van het nieuwe business concept van AllFixed Property Management. Een in Nederland uniek concept op het gebied van vastgoedbeheer welke tijdens de Provada middels een symposium op woensdag 3 juni om 11.00 uur in ruimte E105 verder zal worden toegelicht. Want, hoe komt zo'n investering tot stand? Wat is het verdienmodel? En komt iedere vastgoedeigenaar in aanmerking voor een dergelijke investering? Deze en andere vragen zullen worden beantwoord tijdens het symposium op de Provada.

Speerpunten combineren
Het nieuwe business model van AllFixed Property Management is ontstaan uit de speerpunten: rendement stijging, tevreden huurders, duurzaamheid en de verplichtingen uit het energieakkoord. Door deze speerpunten te combineren tot een nieuw business concept, ontstaat er een win-win-win situatie voor eigenaar, gebouw en huurder.

Nieuwsgierig geworden wat AlFixed Property Management voor uw vastgoed kan betekenen? Kom dan naar het symposium op de Provada en meld u aan via deze link of stuur een e-mail naar Esther Witteveen, business development manager bij AllFixed Property Management: esther.witteveen@allfixed.nl.



Reacties


Laatste nieuws