Eerste paal Paviljoen Fioretti Lisse

Vorige week is de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe Paviljoen van Fioretti College aan de Sportlaan in Lisse.

Het prachtige nieuwe hoofdgebouw van Fioretti is recent in 2013 in gebruik genomen en daarin verzorgt Fioretti College onderwijs voor 1250 leerlingen vmbo-theoretische leerweg, havo, atheneum en gymnasium. Kort na de ingebruikname bleek het gebouw reeds te klein, mede door de sterke groei die Fioretti College doormaakt. De prognoses laten een structurele behoefte aan extra onderwijsruimte zien voor 250 á 300 leerlingen.

Eind 2013 zijn de voorbereidingen gestart om op de kop van het naastgelegen toekomstige sportveld (deze is nu nog in gebruik als bouwplaats voor de bouw van een nieuw sportcentrum) een nieuw Paviljoen te realiseren. Het nieuwe Paviljoen bestaat uit theorielokalen, zelfstudieplekken en een computerruimte en meet ca. 1500 m2 bvo. Vanwege ondermeer de gewenste snelheid en de technische complexiteit op een civiel- en geotechnisch lastige plek, is gekozen voor een Design&Build aanbesteding waarbij een vijftal (modulaire) bouwbedrijven is gevraagd een ontwerpalternatief aan te bieden. De uiteindelijke keuze is daarbij gevallen op het ontwerp en de aanbieding van De Groot Vroomshoop uit de gelijknamige vestigingsplaats. Het Paviljoen is weliswaar voor een deel van de gebouwinfrastructuur gekoppeld aan het hoofdgebouw, maar heeft een eigenstandig karakter, past vanwege z'n verschijningsvorm goed in z'n omgeving en vormt een evenwichtig geheel met het hoofdgebouw.

Na een periode van voorbereiding en afstemming met gemeente, waterschap en de ontwikkelaar van het naastgelegen sportcentrum zijn inmiddels de bouwactiviteiten gestart. Naar verwachting wordt het Paviljoen in het tweede kwartaal van 2015 opgeleverd.

BOAG verzorgt namens Fioretti College het projectmanagement, heeft de vraagspecificatie opgesteld, de Design&Build aanbesteding begeleid en de contractonderhandeling gevoerd. Naast de bewaking van de planning en het bewaken van het budget begeleidt BOAG de Audits en verricht de kwaliteitscontroles, zowel in het ontwerptraject als in de uitvoering. (Advertorial)



Reacties


Laatste nieuws