BREEAM-NL ontwerpcertificaat behaald voor Woontoren Seattle

Aan de Wilhelminapier, op de kop van Zuid naast het Nieuwe Luxortheater, in Rotterdam wordt door Pier III V.O.F (Bouwfonds Ontwikkeling B.V. & Synchroon Ontwikkelaars B.V.) een project gerealiseerd dat bestaat uit een plintgebouw met twee woontorens. Beide woontorens, Seattle en Boston, hebben een totale hoogte van circa 70 m.

Elke woontoren bestaat uit 19 verdiepingen en bevat de gebruiksfunctie appartementen. Daaronder bevindt zich een plint met meerdere gebruiksfuncties, commerciële ruimten, stallingsgarage en bergingen.

De negentien verdiepingen van elke woontoren bevatten meerdere appartementen per bouwlaag (110 stuks appartementen per toren). Op de lagen -1 en -2 bevindt zich een (openbare parkeergarage) waarin naast parkeergelegenheid ook plaats is voor techniekruimten.

Woontoren Seattle wordt afgenomen door Stichting Hal Wonen met als doel deelnemers aan het HAL pensioenfonds betaalbaar dicht bij de haven te laten wonen. Een van de eisen van de Stichting Hal Wonen is dat het gebouw dat zij afnemen een BREEAM-NL 3 sterren (very good) certificaat moet hebben.

Het assessment voor het ontwerpcertificaat van de woontoren Seattle is inmiddels afgegeven. De behaalde score is 60,88%. Voor het plintgebouw en woontoren Boston moeten de assessments nog worden uitgevoerd.

Namens BOAG Advies en Management heeft Rob van der Heiden RKN het assessment uitgevoerd.

Klik hier voor het certificaat



Reacties


Laatste nieuws