‘Woningaanbod senioren nog onder de maat’

Woonz.nl, het online platform voor seniorenwonen en ANBO, de belangenbehartiger voor  senioren, trekken samen op om senioren beter te informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden op het gebied van wonen. Zij vinden dat het woonaanbod voor senioren gevarieerder moet.

Mensen houden steeds langer de regie over hun leven en stellen daardoor nadrukkelijk eisen aan hun woonomgeving, ook als die wordt aangevuld met afspraken over zorg. De komende jaren zullen een verschuiving laten zien van een aanbodgestuurde naar een vraaggerichte markt. Deze overgang vraagt ook aan de aanbodzijde (woonzorginstellingen, woningcorporaties, huuraanbieders in de vrije sector) om aanpassingen.

Liane den Haan, directeur van ANBO: “Woonz.nl is een heel innovatief en breed platform dat vraag en aanbod van nieuwe woonvormen voor senioren samenbrengt. Het scheiden van wonen en zorg is een ontwikkeling die al bezig is, maar we zien dat het aanbod achterblijft bij de vraag. Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen is er behoefte aan een gevarieerder woonaanbod voor senioren. Woonz.nl biedt in die diversiteit alles wat mensen nodig hebben om hun woonwens te vervullen.”

Woonz-directeur Annemiek Schut: “De 60-plussers van vandaag zijn behoorlijk vitaal en stellen bij het zoeken naar een nieuwe woning niet langer de zorgvraag centraal. In hun ogen weegt fijn wonen veel zwaarder. Met Woonz.nl bieden we senioren de handvatten om vanuit dat perspectief de beste passende seniorenwoning te vinden. De focus ligt op wat er wél kan.”



Reacties


Laatste nieuws