Oplevering Zorgcentrum Weddesteyn

Op 3 april jl. is de laatste bouwfase van zorgcentrum Weddesteyn te Woerden aan de opdrachtgever Stichting Careyn opgeleverd. BOAG begeleidt de totale herontwikkeling met (interim) project- en procesmanagement, bouwkostenadvies en directievoering en toezicht.

Het totale project betreft een gefaseerde nieuwbouw en gedeeltelijke verbouwing van het Zorgcentrum in Woerden met een capaciteit van 126 verpleegplaatsen inclusief bijbehorende ondersteunende functies.

In de eerste bouwfase zijn drie éénlaagse paviljoens gebouwd met een totaaloppervlakte van circa 4.200 m² BVO. In deze tweede fase is het hoofdgebouw gerealiseerd van bijna 7.500 m² BVO, verdeeld over vijf bouwlagen en heeft verbouw plaatsgevonden van het aangrenzende bestaande restaurantgedeelte van circa 800 m² BVO.

De drie gerealiseerde paviljoens bestaan elk uit een viertal kleinschalige groepswoningen psychogeriatrie (PG) met ieder zes slaapkamers, waarvan één tweepersoonsslaapkamer, en bijbehorende ondersteunende functies. De paviljoens zijn in het 'groen' verspreid over het terrein gesitueerd. Het nu opgeleverde hoofdgebouw heeft vijf bouwlagen, waarbij somatische zorg wordt geleverd op de drie bovenste bouwlagen in 42 privé zit-/slaapkamers en 12 tweekamerappartementen. Op de eerste verdieping is een kantoorverdieping gerealiseerd voor ondersteunende diensten en de thuiszorgorganisatie. Tevens is op deze bouwlaag een dagbehandeling gerealiseerd met een bijzonder gesitueerd dakterras. Op de begane grond bevindt zich het verbouwde restaurant en in de nieuwbouw een behandelcentrum (fysiotherapie en Ergo), kinderdagverblijf met drie groepen, welzijnsruimten, huisartsenpraktijk en Apotheek (AHOED) en een gecombineerde kap- en schoonheidssalon. De gebouwen zijn ontworpen door EGM Architecten te Dordrecht en uitgevoerd door Bolton Bouw te Zegveld.

In verband met herontwikkeling van op de bestaande locatie en het vermijden van tijdelijke huisvesting is de nieuwbouw gerealiseerd in 2 bouwfasen. Het verpleeghuis is gedurende de bouwfasen volledig operationeel gebleven. Hiervoor zijn voorafgaand aan zowel de bouw van de paviljoens (in juni 2012 opgeleverd) als de bouw van het hoofdgebouw voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd waarbij de bestaande huisvesting geschikt is gemaakt voor indikking van de organisatie en een gedeelte van het bestaande pand reeds gesloopt.

De 2e fase (hoofdgebouw, somatiek, en verhuurbare ruimte) is 3 april jl. opgeleverd. Na de verhuizing van de bewoners (medio week 21 gereed) wordt het nog resterende gedeelte van het oude gebouw gesloopt. Hierna zal het terrein in definitieve vorm woonrijp gemaakt worden met de aanleg van verhardingen, groenvoorzieningen en overige benodigde infrastructuur (kabels&leidingen). De totale oplevering hiervan zal zijn medio oktober 2014.



Reacties


Laatste nieuws