Het moderne vastgoedmanagement in REMS

De gevestigde vastgoedmanagementoplossing REMS (Real Estate Management System), heeft de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt en haar propositie binnen de markt enorm verbreed. Dit heeft zich vertaald in een compleet nieuwe webbased Workspace met workflows, inzetbaar voor de verschillende bedrijfsprocessen en daarnaast met de aansluiting van nieuwe oplossingen van binnen en buiten de Aareon Groep.

REMS-klanten maken kennis met een moderne web omgeving die wordt gestuurd door REMS-processen en een gedefinieerde configuratie. Met behulp van workflows die verschillende processtappen kunnen sturen, worden veel handelingen geautomatiseerd. Daarnaast wordt het vastgoedmanagement voor medewerkers inzichtelijker middels een persoonlijke werkomgeving. Dit maakt het mogelijk via taken weer te geven wat de status van de werkvoorraad en de historie is.

Deze workspace begeleidt de REMS gebruikers door de processen volgens een klant specifieke inrichting. Hierbij is het 4-ogen principe een essentieel onderdeel.

Connectivity
Met een hernieuwde en open visie heeft Aareon zich in 2022 ingezet om toonaangevende oplossingen in de markt aan te sluiten op REMS.

Aareon heeft een generieke API omgeving ontworpen genaamd REMS Connect, wat deze oplossingen de mogelijkheid geeft om data met de REMS omgeving uit te wisselen. Met name op het gebied van het reparatieverzoek en het contract, o.a. voor Area of People en OSRE. Dubbele invoer is hierdoor overbodig hetgeen de efficiency verbeterd en de kans op fouten vermindert.

Ketenintegratie
Het (aan)bieden van oplossingen door het inzetten van integraties maakt Aareon met REMS een centrale en gewaardeerde factor binnen het digitale vastgoedmanagement. Zo vormt technisch platform Mareon de schakel tussen vastgoedmanager en leverancier, terwijl alle processen in de REMS Servicedesk worden aangestuurd middels een volledig workflow gestuurde procesgang. Aan de andere kant van het spectrum maakt de REMS Servicedesk contact met de bewoners via bijvoorbeeld de Vastgoed Services App.

Zo kunnen aannemers zelfstandig opdrachten ophalen, afspraken inplannen met bewoners en de werkzaamheden soepel laten verlopen. De verschillende schakels zijn niet langer losstaande services, maar worden onderdeel van de vastgoedprocessen met REMS als centrale database.

Verhuurproces
Ook het verhuurproces is een onmisbaar onderdeel van het thema (keten)integratie. Een trigger vanuit REMS vormt de start van het verhuurproces, welke volledig wordt gedigitaliseerd door OSRE of Eye-move. Uiteindelijk wordt het nieuwe getekende huurcontract automatisch verwerkt in REMS met een betaalde eerste huurnota en waarborgsom. Een mooi voorbeeld waar een goed doordachte samenwerking het verhuurproces volledig integreert met het vastgoedmanagement.

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende kennismaking klikt u hier.



Reacties


Laatste nieuws