Financieringsgilde en nieuwe vastgoedfinancier Vitru zoeken samen naar de best passende oplossing voor de klant

Financieringsgilde en nieuwe vastgoedfinancier Vitru zoeken samen naar de best passende oplossing voor de klant

De vastgoedmarkt is volop in beweging, want meer dan ooit is duurzaamheid essentieel. Beschik je over een pand met een goed energielabel, dan behoudt jouw pand op lange termijn een stabielere huurwaarde. Duurzaamheid is daarom cruciaal. Sinds eind 2023 is er een nieuwe geldverstrekker, Vitru, die daar op inspeelt en vastgoedbeleggers stimuleert hun pand optimaal te verduurzamen in ruil voor rentevoordeel op je financiering.

Vitru is een nieuw financieringslabel, geïnitieerd door Rabobank, dat vastgoedbeleggers beloont bij goed verhuurderschap en duurzaamheid. “Daarin onderscheidt Vitru zich van andere aanbieders en wordt goed gedrag gestimuleerd”, zegt Bastiaan Breugem, directeur van Financieringsgilde, die inmiddels al meerdere financieringen bij Vitru heeft geregeld en blij is met de samenwerking.

Hoe beter je energielabel, hoe lager je rente. Dat is de belofte die Vitru doet aan vastgoedbeleggers. CEO Anoek de Haas: “Als enige partij in de markt hanteren we die stelregel. Bij een pand met label C of beter kunnen we direct financieren. Bij minder goede labels financieren we in combinatie met een bouwdepot om verduurzaming mogelijk te maken. En ga je tijdens de looptijd van de financiering nog verder verduurzamen, bijvoorbeeld bij een huurderswissel, dan kun je het nieuwe energielabel bij ons aanleveren om de rente te ontvangen die daarbij hoort."

Goed verhuurderschap
Naast duurzaamheid is goed verhuurderschap een belangrijke pijler voor Vitru. “We hebben de Wet goed verhuurderschap als basis gehanteerd voor onze voorwaarden, zoals onder andere goed onderhoud van het pand, een huurprijs die in lijn ligt met de markthuur en een standaard model huurcontract waarin ook de belangen van huurders worden meegenomen. Als je je aan alle voorwaarden houdt, ontvang je 20 basispunten extra rentekorting. Zo proberen we goed gedrag te belonen en vastgoedbeleggers te stimuleren de volgende stap te zetten”, legt De Haas uit.

Vergelijken loont
Vitru verstrekt financieringen vanaf 100.000 euro tot 3 miljoen, uitsluitend via intermediairs. Breugem heeft in de afgelopen maanden al ervaring opgedaan met hun aanvraagportaal en enkele financieringen bij de nieuwe vastgoedfinancier afgesloten. “Een van de klanten waarvoor ik bij Vitru een financiering heb afgesloten had een nieuwbouwappartement in Rotterdam op het oog. Het appartement was goed onderhouden en had een prima energielabel. Dat paste dus perfect bij Vitru. We zoeken als onafhankelijk adviseur altijd naar de beste oplossing voor de klant. Daarom maken we bij iedere financieringsaanvraag een vergelijking met meerdere partijen. Deze klant wilde graag een scherpe rente en zo bleek het aanbod van Vitru voor hem de best passende oplossing te zijn. Vitru geeft doorgaans binnen vier uur een indicatieve offerte waarbij wordt aangegeven welke documenten er moeten worden aangeleverd. Als dat is gebeurd, ontvangen we in de regel binnen twee werkdagen de bindende offerte.”

Persoonlijk contact
Over de korte doorlooptijd en betrokkenheid van Vitru is Breugem erg te spreken. “Vitru bestaat uit een jong dynamisch team dat heel toegankelijk is. Als ik even vooraf wil overleggen of een aanvraag binnen hun voorwaarden past, dan bel of app ik Anoek of een van haar collega’s. We hebben allebei hetzelfde doel: de beste oplossing voor de klant.” De Haas beaamt dat en voegt eraan toe: “Vooraf overleggen, kan altijd. Graag zelfs, om achteraf niet voor verrassingen te staan. Niets zo vervelend voor een klant als later blijkt dat zijn aanvraag niet bij ons past. We hanteren altijd één contactpersoon per financieringsaanvraag om het persoonlijke contact te houden én te versterken.”

Toekomst
Zowel Financieringsgilde als Vitru hebben als doelstelling om de buy-to-let markt verder te voorzien van financieringen voor beleggers die zich op lange termijn aan hun vastgoed willen verbinden. Door het belonen van goed verhuurderschap en duurzaamheid is de ambitie om bij te dragen aan een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. Breugem: “We kijken ernaar uit om samen impact te maken op deze markt en veel vastgoedinvesteerders verder te helpen met de financieringsoplossingen van Vitru.”



Reacties


Laatste nieuws