Aanbieders en vragers gezocht voor Marktplaats voor Energieneutrale Kantoorrenovatie

Er zijn heel wat eigenaren, gebruikers en bouwers die aan de slag willen met het verduurzamen van vastgoed. Energiesprong lanceert de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. In totaal €500.000 is beschikbaar voor onderzoek, kennisvergaring, kennisdeling en procesondersteuning.

15% van de kantoorruimte staat leeg. Energieneutrale kantoren zijn kantoren die beter en vaker verhuurd worden omdat ze beter aan de wensen van de gebruiker tegemoet komen. Om meer duurzame kantoorrenovaties te stimuleren, is de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie© ontwikkeld. Eigenaren en gebruikers met de wens voor een mooi, comfortabele en energieneutraal kantoor kunnen samenwerken aan het formuleren van een betaalbare, functionele vraag. Makers verenigd in coalities doen samen het aanbod. Vraag en aanbod komen bij elkaar op de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie©.

Kan tot 15 maart 2013

Energiesprong roept mensen met ambitie op om deel te nemen aan de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie©. Enthousiaste en innovatieve mensen melden zich uiterlijk 15 maart 2013 aan op www.kantoorvolenergie.nl   

Het doel van de Marktplaats Energieneutrale kantoren is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, kennis en ervaring uit te wisselen en samen kennis te ontwikkelen en markt te creëren. Vraag en aanbod vinden elkaar op het event De Pitchdag op 14 februari in 2014. Partijen die elkaar eerder vinden, kunnen uiteraard eerder aan de slag. 

Met deze Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie© zet Energiesprong nog een stap in het ondersteunen van de markt om de juiste keuzes te maken naar de energieneutrale renovatie van vastgoed.

Kantoren vernieuwen naar energieneutraal

Energiesprong is tevens verantwoordelijk voor het innovatieprogramma ‘Kantoren vernieuwen naar energieneutraal’. Hier gaan zes coalities aan de slag om hun kantoren te renoveren naar energieneutraal; een minimale besparing van 60% energiereductie is de inzet. Energiesprong stelt tot €250.000,- ondersteuning beschikbaar per coalitie. Voor meer informatie gaat u naar kantoorvolenergie.nl.

Wat doet Energiesprong?

Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst. Energiesprong maakt de markt rijp voor het betaalbaar en op grote schaal realiseren van gebouwen die energie besparen en leveren. Zie ook www.energiesprong.nl.



Reacties


Laatste nieuws