Hypotheekverstrekkers omarmen nieuwe methode bijzonder beheer na geslaagde pilot

Het Bijzonder Beheer pakket wat Vastgoed-Auctions.nl in samenwerking met vastgoedbeheerder Prevenda en Huizenier NVM Makelaars heeft ontwikkeld, is positief ontvangen door verschillende grote hypotheekverstrekkers. Inmiddels is een geslaagde pilot afgerond met een Nederlandse bank.

De doelstelling van dit verkoop/beheer pakket is het snel verkopen van woningen van huiseigenaren die in betalingsproblemen zitten of dreigen te komen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze panden op de executieveiling verkocht moeten worden. Het opvallende van dit pakket is de verkoopmethode, die Vastgoed-Auctions.nl toepast in combinatie met het in optimale verkoopstaat houden van de woningen. "Door het verkopen per opbod en de extra marketing worden de meeste woningen binnen 3 tot 6 maanden verkocht tegen de reële marktwaarde, hierdoor ontstaat er een win-win situatie voor alle partijen. Toezichthouder AFM gaat deze trajecten scherp onder de loep nemen om te kijken of de hypotheekverstrekker aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Het Bijzonder Beheer pakket sluit hier perfect op aan", zegt Ron Ruijs van initiatiefnemer Vastgoed-Auctions.nl.

Volgens Ruijs hebben ook woningcorporaties interesse in deze dienstverlening getoond omdat het in één hand leggen van verkoop en beheer door één partij de corporaties zeer aanspreekt.

Voor meer informatie: bel naar 0412-85 12 18 of kijk op www.vastgoed-auctions.nl



Reacties


Laatste nieuws