Jan Snel realiseert 140 duurzame studentenwoningen in Delft

Flexibel bouwspecialist Jan Snel heeft op de Provada de ontwikkelingsovereenkomst met Stichting DUWO (grootste studentenhuisvester in de Randstad) getekend om in de zomer van 2013 te starten met de bouw van 140 duurzame modulaire studentenwoningen in de buurt van de TU Delft.

Binnen 18 weken wordt het gebouw van 67 meter lang en 5 verdiepingen helemaal kant en klaar opgeleverd. Het duurzame gebouw heeft een duurzame dynamische gevel waarbij eterniet (fibre cement) beplating wordt gebruikt. Tevens wordt het gebouw voorzien van een regenwater-opvangsysteem en wordt het dak volledig beplant met mos en mos-sedum. Studenten kunnen door de modulaire opzet en inwisselbare inbouwsystemen zelf bepalen in hoeverre zij de voorzieningen delen of zelfstandig gebruiken. Ook kunnen er gemeenschappelijke ruimtes op elke gewenste plek worden gecreëerd. De duurzame modulaire woningen zullen permanent blijven staan, maar mocht het eventueel nodig zijn dan kunnen de woningen gemakkelijk worden afgebroken en de meeste onderdelen opnieuw worden gebruikt.

Stichting DUWO voorziet een enorme stijging van het tekort aan studentenhuisvesting in de grote steden. Daarnaast stellen steden die studentenwoningen moeten gaan bouwen steeds strengere eisen aan de duurzaamheid en verschijningsvorm van de huisvesting. Om de studentenpopulatie van huisvesting te voorzien en aan de strengere eisen van duurzame huisvesting te voldoen ontwikkelde Jan Snel, specialist in flexibel bouwen, een concept voor duurzame modulaire studentenhuisvesting.

Volgens Harry van Zandwijk, directeur van Jan Snel, is modulair bouwen het bouwen van de toekomst: het is kostenbesparend en natuurlijk vooral efficiënt en flexibel. Van Zandwijk schat dat de kosten van modulaire bouw gemiddeld 20 tot 25% minder zijn dan de kosten van traditionele bouw. Daar bovenop komen de exploitatievoordelen van een ultrakorte bouwtijd. Van Zandwijk is op dit moment ook met andere grote steden in gesprek om ook daar op een duurzame en modulaire manier het tekort aan studentenhuisvesting aan te pakken.



Reacties


Laatste nieuws