Levago Projectontwikkeling gaat woningen online verkopen

Voor het eerst maakt een woningontwikkelaar gebruik van een online veilingsysteem om woningen vanaf papier te verkopen om op deze wijze de belangstelling van potentiële kopers en de prijs die zij ervoor wensen te betalen, vast te stellen. Deze unieke stap werd vandaag op de Provada bekrachtigd door de ondertekening van de overeenkomst tussen Levago Projectontwikkeling uit Lelystad en Vastgoed-Auctions.nl. Het gaat om 34 appartementen in project New Dock te Lelystad.

De huidige woningmarkt vraagt om nieuwe verkoopmethoden om de afwachtende koper tot beslissen te brengen. De combinatie van een scherpe inzetprijs en de druk van het sluiten van de veiling kan deze twijfelende koper over de streep trekken, zo weet Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl.

Deze manier van verkoop maakt het mogelijk voor gegadigden om online kenbaar te maken wat zij bereid zijn voor een woning te betalen. Doordat de opdrachtgever zelf een ondergrens vaststelt, loopt men niet het risico op een te lage opbrengst. Door deze inzet of vanafprijs wordt een woning scherp in de markt gezet, waardoor er meer geïnteresseerden op een woning afkomen en eerdere geïnteresseerden opnieuw benaderd kunnen worden. De online verkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met de verkopende makelaars.

Van links naar rechts op de foto: Jeroen Visser van Levago Projectontwikkeling en Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl bij de ondertekening op de Provada.

Project New Dock:

Aan de westkant van Lelystad ligt het “werkeiland”, een kunstmatig eiland van tachtig meter breed en enkele honderden meters lang. Dit eiland diende in de jaren 50 als basis voor de dijkwerkers die de dijken om Oostelijk Flevoland hebben aangelegd. Een  gedeelte van de originele bouw wordt gerenoveerd en aan de havenkom wordt een tweetal gebouwen gerealiseerd met in totaal 34 appartementen en ca. 1000 m² horecagelegenheid.

De appartementen zijn ontworpen door Van den Berg Architekten te IJsselmuiden. Het appartementengebouw New Dock A bestaat uit 18 vierkamer appartementen verdeeld over 3 verdiepingen, op de begane grond is ca. 1000 m² gereserveerd voor horeca. New Dock B bestaat uit 8 drie- en 8 vierkamer appartementen, met de mogelijkheid om een extra slaapkamer te maken. Alle appartementen gelegen op de bovenste verdieping beschikken over een zolder. Beide gebouwen beschikken over een centraal gesitueerde lift met een stopplaats op elke verdieping. Hierdoor worden de loopafstanden tussen de verschillende ruimten in het gebouw tot een minimum teruggebracht en is het gebouw dus vriendelijk in gebruik. Elke bewoner wordt in de gelegenheid gesteld een parkeerplaats te kopen in de parkeerkelder welke wordt gerealiseerd onder de gebouwen.

Stichting woningborg is aangesloten bij de Stichting Garantie Instituut Woningbouw (G.I.W.). De woningen worden gebouwd en verkocht met garantiecertificaat van deze stichting. Een dergelijk certificaat kan alleen worden verstrekt aan ondernemingen, welke zijn ingeschreven. Nadat uw besluit tot aankoop van een woning is genomen, ontvangt u het door de stichting uitgegeven boekje: "Een woning met zekerheid". Hierin zijn formele regelingen opgenomen zoals garantienormen, reglement van inschrijving etc. Dit boekje is voor u erg belangrijk en het verdient aanbeveling om het grondig door te lezen. Het garantiecertificaat wordt u door de Stichting rechtstreeks toegezonden, nadat de koop-/aannemingsovereenkomst is ondertekend.



Reacties


Laatste nieuws