Vastgoed-Auctions.nl biedt alternatief voor executieveiling

Het Waarborgfonds wil af van executieveilingen van woningen omdat de opbrengsten extreem laag zijn wat tientallen miljoenen euro’s kost. De Vereniging Eigen Huis stelt de hoge kosten van notarissen aan de kaak en de NMa heeft prijsafspraken onder handelaren geconstateerd. En dat terwijl er bij Vastgoed-Auctions.nl, marktleider in woningveilingen, een goed alternatief voorhanden is.

De hierboven geschetste misstanden kwamen gisteren uitgebreid in de publiciteit. Met het Bijzonder Beheerpakket denkt Vastgoed-Auctions.nl een goed alternatief te kunnen bieden voor de gedwongen verkopen op een executieveiling. Het pakket bestaat uit een unieke samenwerking met NVM Makelaar Huizenier en vastgoedbeheerder Prevenda. Het doel van deze samenwerking is het voorkomen van een gedwongen veiling en verkopen tegen marktconforme prijzen.

Vastgoed-Auctions.nl deelt dan ook de mening van Karel Schiffers, directeur van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, dat een executieveiling een achterhaald systeem is. Doordat particulieren nauwelijks op een executieveiling kopen, door de voorwaarden en hoge kosten, zullen er nooit reële marktprijzen behaald worden.

Vastgoed-Auctions.nl heeft een laagdrempelig en transparant online veilingsysteem, waardoor het juist hoofdzakelijk particuliere kopers zijn die hier een woning kopen. Dit heeft een positief effect op de opbrengst die vaak op marktconforme waardes uitkomt. Volgens Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl hebben zij een unieke manier van verkoop ontwikkeld, waarbij een woning opvallend op Funda gepresenteerd wordt en vervolgens vrijwillig online geveild wordt. De woning wordt verkoopklaar gemaakt en in optimale verkoopstaat gehouden, zelfs als deze leeg komt te staan.

“Onze dienst is in twee fases van het traject in te zetten: in de onderhandse verkoopfase waarbij de woning vrijwillig geveild wordt om zo tot een snel en optimaal verkoopresultaat te komen en in de fase die vooraf gaat aan een executieveiling, in deze periode kan er een onderhands bod bij de notaris worden ingediend. De gemiddelde opbrengst in de eerste fase ligt slechts 10% beneden de getaxeerde marktwaarde”, zegt Ruijs.

Voor meer informatie: www.vastgoed-auctions.nl of bellen op nummer 0412 – 85 12 18. 



Reacties


Laatste nieuws