Kantoor te huur voor €100/m2. Nu te koop voor ruim €200/m2

Tot voor kort was het kantoorgebouw aan de Flevolaan 15 in Weesp keurig verhuurd voor EUR 120.000 per jaar. Het vrijstaande pand, 1.400 m2 kantoor met een eigen opslagruimte van 300 m2 is ooit gebouwd in 1976 en naderhand keurig gerenoveerd. Een prima gebouw dus voor de gemiddelde kantoorgebruiker die de hectiek van Amsterdam achter zich wil laten. Lees de nieuwste scherpe column van Norbert ter Mors van RentReview.

"Het kantoorgebouw (WOZ waarde EUR 1.124.000) is afgelopen maand verkocht. Op de veiling. Voor EUR 345.000,--. Die koopsom komt dus overeen met twee maal de jaarhuur. Of anders gezegd: het kantoor is verkocht (niet verhuurd) voor ongeveer EUR 230 per m2.

Huurders doen er verstandig aan om de veilingboekjes bij te houden. Terwijl banken en beleggers stug blijven volhouden dat het allemaal wel meevalt met de afschrijvingen, wordt het gebouw van de buurman verkocht voor de absolute bodemprijs. Zoals in Weesp. Of in Amsterdam Zuidoost. Of Nieuwegein. Of Houten. En ga zo maar door.

Ook al is kopen geen optie, dan nog is het de moeite waard voor huurders om de veilingen in de gaten te houden. Een pand met een nieuw huurcontract is immers veel meer waard dan een leeg pand. Huurders zouden zich bewust moeten zijn van de toegevoegde waarde van hun handtekening. Hun huurovereenkomst is (letterlijk) goud waard.

RentReview kent de regels van het spel en laat huurders vol profiteren van de ‘creatieve’ mogelijkheden die de huidige markt hen biedt. Daarom gaan wij ook volgende week maandag naar de veiling in Felix Meritis. In de aanbieding is het 11.800 m2 oude ABN Amro-gebouw, gelegen aan de Eekholt in Diemen. Onze gok is dat de hamer valt op EUR 3.5M. Dat komt overeen met een koopprijs van EUR 280 per m2. Een stukje verderop betalen ze dat ook. Per jaar."



Reacties


Laatste nieuws