Synchroon realiseert supermarkt op voormalig gasfabriekterrein Lochem

De gemeente Lochem en de Ontwikkelcombinatie Lochem OCL gaan samenwerken om een supermarkt te realiseren op het voormalige gasfabriekterrein aan de Julianaweg in Lochem. Synchroon treedt namens OCL op als ontwikkelaar.

Aan de noordzijde van de binnenstad van Lochem ligt het voormalige gasfabriekterrein. Het terrein is ongeveer 8000 m2 groot en ligt tussen de Berkel, de Noorderbleek, Tuindorp en de Julianaweg. Het terrein was ernstig vervuild en is recent gesaneerd. Gemeente Lochem en OCL zijn een studie gestart naar mogelijkheden van herontwikkeling van het terrein. De uitkomst van deze studie is het centrum te versterken met de invulling van het terrein met een supermarkt, die al gevestigd is in Lochem, en graag wil uitbreiden. De supermarkt kan een maximale omvang krijgen van ca 2.000 m2.

Het parkeren voor bezoekers van de supermarkt kan worden gecombineerd met het openbaar parkeren en is gratis. Naast de supermarkt en de parkeerplaats is nog circa 800 m2 ruimte voor woningbouw op de punt van het plangebied nabij de Berkel. De terreininrichting moet passen bij de gewenste hoogwaardige centrumuitstraling, met ruimte voor groene hagen en bomen.

De gemeenteraad wordt in de vergadering van 21 mei 2012 gevraagd in te stemmen met de ruimtelijke kaders.

 



Reacties


Laatste nieuws