Meer winkelruimtes gezocht voor boekingssite Zazone

De boekingssite voor tijdelijke winkelruimte Zazone is naarstig op zoek naar fysieke winkelruimtes op andere locaties. Zazone heeft een groeiend bestand aan potentiële huurders – waaronder webwinkels - die op zoek zijn naar tijdelijke winkelruimte.

Zazone is al een aantal maanden actief. De eerste drie pop-up shops in Hattem en Zwolle zijn door Zazone gerealiseerd en de volgende staat op de agenda voor Culemborg. Hier opent begin april 2012 een tijdelijke winkel in wereldse woonaccessoires en cadeau-artikelen, voor twee maanden. Ook is het winkelaanbod uitgebreid met panden in Amsterdam, Elburg en Arnhem.

Vanwege de vele contacten die Zazone in de afgelopen periode heeft opgedaan met (web)winkeliers en andere ondernemers, is nu vraag naar winkelruimtes op andere locaties. Zazone heeft aanvragen voor tijdelijke winkelruimte in onder andere Utrecht, Eindhoven, Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.

Verhuurders gezocht
“Zazone zoekt nu gericht naar verhuurders in deze plaatsen, zodat we aan de vraag van de potentiële huurders in ons bestand kunnen voldoen. We hebben contacten met kwalitatief hoogwaardige huurders, die een tijdelijke brandstore willen voor hun webshop. Een enkeling zoekt een pand voor outlet van A-merken, die bieden we ook graag een plekje. Altijd in overleg met de eigenaar van het pand. Het liefst bieden we ingerichte winkels aan, maar als een pand beschikt over goede verlichting en stoffering kunnen we daar ook huurders voor vinden”, zo verklaart Joke Feenstra, mede-oprichter van Zazone. “We zoeken met name winkelruimte in de aanloopstraten, waar de speciaalzaken zijn gevestigd. ”

Boekingssite tijdelijke winkelruimte
Via de boekingssite van Zazone huren ondernemers heel gemakkelijk een tijdelijke winkelruimte. Voor een week, maand of kwartaal. Zazone bemiddelt en regelt de administratieve afwikkeling. Plaatsing van het winkelaanbod op de site is gratis. De verhuurder betaalt pas wanneer een tijdelijke huurovereenkomst tot stand komt. Gezien de leegstand in winkelcentra is de tijdelijke verhuur tegen commercieel tarief een mooie oplossing voor het levendig houden van de binnenstad.

Aanloopstraten met speciaalzaken
“We vragen eigenaren van een leegstaande winkel in aanloopstraten waarin speciaalzaken gevestigd zijn contact op te nemen”, zo vertelt Feenstra. “Ik vertel graag over onze werkwijze. De veranderde markt vraagt om nieuwe oplossingen. Zazone is daar een van. De keuze is op dit moment: het winkelpand leeg laten staan of met een beetje inspanning wel verhuren. Daar helpen we graag bij.”
Voor meer informatie www.zazone.nl of mailen naar info@zazone.nl

Foto, gemaakt door Levien Lockefeer, betreft de pop-up shop in Hattem waar Zazone een bemiddelende rol in heeft gespeeld.



Reacties


Laatste nieuws