Collectief ontslag derde van personeel De Bosman Bedrijven vanwege slechte nieuwbouwmarkt

Een triest bericht vandaag en opnieuw een bewijs van de dramatische toestand in de nieuwbouwmarkt is het collectief ontslag van 77 personeelsleden van de De Bosman Bedrijven (utiliteitssector). Vorig jaar september voerde het al een bezuinigingsronde door die helaas niet voldoende was.

Aart Bosman, directievoorzitter meldt met spijt aan Vastgoedjournaal: “Door de alsmaar aanhoudende recessie in Nederland zien ook De Bosman Bedrijven zich genoodzaakt om middels verdergaande maatregelen deze recessie adequaat het hoofd te kunnen bieden. Door met name de krimpende nieuwbouwmarkt, hebben De Bosman Bedrijven reeds vorig jaar september al een eerste bezuinigingsronde doorgevoerd. Waar dit plan nog gebaseerd was op slechts bezuinigingen, dus met behoud van arbeidsplaatsen, zal er bij dit volgende bezuinigingsplan wel sprake zijn van verdergaande maatregelen. Deze maatregelen zijn noodzakelijk gezien er geen zicht is op een verbeterende situatie op de korte en middellange termijn."

"Hedenavond is er samen met de ondernemingsraad en de vakbonden FNV en CNV een plan aangenomen dat leidt tot een collectief ontslag van 77 arbeidsplaatsen. Het ligt in de bedoeling dat voor 1 mei van dit jaar deze 77 mensen een nieuwe werkkring gevonden hebben bij collega-bedrijven en externe partners. De Bosman Bedrijven betreurt het ten zeerste dat er afscheid genomen moet worden van deze gewaardeerde medewerkers en zal met de resterende 130 mensen de toekomst van het 53 jarige bedrijf veilig moeten stellen. De huidige orderportefeuille met bijbehorende pijplijn, is momenteel voldoende gevuld om deze 130 medewerkers van werk te voorzien. De directie en de ondernemingsraad is zich er terdege van bewust dat de overgebleven medewerkers er met de volle 100% tegenaan moeten gaan om overeind te blijven in deze tijd van economische teruggang, maar hebben er ook het volle vertrouwen in dat dit gaat lukken”.

De Bosman Bedrijven richten zich op de engineering, installatie en het onderhouden van alle gebouwgebonden installaties in de utiliteitssector.



Reacties


Laatste nieuws