Twee-sterrenkok naar Oosterdokseiland in Amsterdam dankzij MAB

MAB Development Nederland heeft, namens de gezamenlijke ontwikkelaars van Oosterdokseiland in Amsterdam, een horeca unit op Kavel 2 verkocht aan &samhoud. Het betreft in totaal circa 550m2 verdeeld over de begane grond en 1e verdieping waar &samhoud het concept &samhoud places zal vestigen. In een partnership met twee Michelin sterrenkok Moshik Roth zal op de begane grond een lounge en op de 1e verdieping een restaurant worden gevestigd. De opening van &samhoud places staat gepland voor het 2e kwartaal van 2012.

De verkoop aan &samhoud past uitstekend in de strategie voor het eiland. Isaäc Kalisvaart, CEO, MAB Development: “&samhoud places is een geweldige aanwinst voor ODE. De lounge en het sterrenrestaurant van deze topkok zullen opnieuw bijdragen aan de dynamiek en aantrekkingskracht van het eiland. Wij zijn er trots op dat het succesvolle en trendbewuste &samhoud de kwaliteiten van deze plek onderstreept. Met haar idealisme om mensen te inspireren en te verbinden is &samhoud in haar partnership met Moshik Roth een waardevolle partner en toekomstig gebruiker van deze toch al bruisende plek in de stad.”

Salem Samhoud, oprichter van &samhoud: “Topkok Moshik Roth, bekend van restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen en ik zien &samhoud places als een brandstore voor verbinding. Ons concept richt zich op mensen uit binnen- en buitenland met een uitzonderlijke smaak voor design, eten en bijzondere mensen. Oosterdokseiland is de uitgelezen locatie voor inspirerende ontmoetingen: werken, dansen, eten, drinken, lachen, brainstormen en ontmoeten. Het kan binnenkort allemaal in &samhoud places in het hart van Amsterdam.”

De lounge op de begane grond (ca 275 m2) met terras aan het Oosterdok, biedt ruimte aan zo’n 100 gasten. In het sterrenrestaurant op de 1e etage kunnen circa 50 gasten worden ontvangen.

Op ODE heeft, naast &samhoud places , Vodafone haar hoofdkantoor gevestigd en ook Adyen heeft onlangs haar intrek genomen in kantoor Nijenburg. Daarnaast worden er in totaal 253 koop- en huurwoningen gerealiseerd waarvan bijna alle koopwoningen inmiddels zijn verkocht. Op Kavel 2 is in totaal nog 3.330 m2 kantoorruimte en circa 4.500 m2 voor retail of horeca voor verhuur beschikbaar.



Reacties


Laatste nieuws