Gedupeerde beleggers Homburg Invest overwegen massaclaim

Enkele honderden obligatiebeleggers van Homburg Invest hebben zich verenigd in de Stichting Homburg Beleggers. Mogelijk wordt een massaclaim tegen Homburg Invest ingediend, maar dat is niet het belangrijkste doel, aldus voorzitter Jan Veleke van de nieuwe stichting.

Volgens een persverklaring is de stichting opgericht omdat de beleggers zich niet meer willen laten adviseren door Homburg zelf en is de stichting volledig financieel onafhankelijk van Homburg. De groep initiatiefnemers betreft een tiental beleggers, die zich nu al gesteund weten door een paar honderd Homburg-beleggers. Circa 9000 beleggers hebben ongeveer €450 miljoen aan vastgoedobligaties bij Homburg Invest uitstaan.

“Wij willen als groep opkomen voor de belangen van alle beleggers, om te kijken wat er allemaal gebeurt en wat de consequenties van alle ontwikkelingen zijn voor de gewone belegger in Homburg. We zullen er bovenop zitten om te beoordelen of er niet nog meer schade ontstaat en om te proberen de schade te beperken'', aldus voorzitter Veleke.



Reacties


Laatste nieuws