Ook plannen voor een outletcenter bij Velsen

Het aantal plannen voor een nieuw outletcenter blijft stijgen. Nadat eerder plannen bekend werden gemaakt voor een outletcenter in Halfweg, bij Groningen en in het BleiZo-gebied, wil ontwikkelaar Ontwikkelfonds ook een outletcenter realiseren in Zuiderscheg van Spaarnwoude nabij Velsen. Vastgoedjournaal heeft Ontwikkelfonds om een reactie gevraagd.

Het 36.000 m2 grote outletcenter van Ontwikkelfonds maakt onderdeel uit van het al in januari gemelde nieuws van Fun Valley. De gemeente Velsen zien de ingediende plannen wel zitten maar de middenstand van IJmuiden zien dat niet zitten omdat zij vrezen voor omzetverlies.

De plannen van Fun Valley volgens de site van Ontwikkelfonds: “Een familie themapark waarin een totaal concept wordt aangeboden middels een combinatie van fun, natuur, in & outdoor leisure, entertainment, hotellerie en funshopping. De locatie beslaat 58 hectaren grond waarvan de bebouwing van Fun Valley ongeveer 25% zal bestaan. De overige hectaren zullen worden ingericht met groen en recreatiemogelijkheden.  Het project is opgebouwd uit 4 onderdelen: Fun Outdoor, Boot-Hotel Fun Valley; Kids Valley en shopping Valley. Niet alleen is Fun Valley een aanvulling op het recreatiegebied voor alle doelgroepen, maar het dient ook een economisch en maatschappelijk belang. Fun Valley zal een nieuwe economie teweegbrengen, een sterke toeristische injectie en het creëren van duizenden banen.”

Lees ook:

Outletcentra Batavia Stad en Rosada groeien ondanks moeilijke modemarkt + commentaar

 
WINKELMARKT
 
30-01-2012 (15:31)

Waar de reguliere modedetailhandel in Nederland het zwaar heeft met omzetdalingen in achtereenvolgende kwartalen meldt Stable Outlet Management dat de fashion outlet centra Batavia Stad en Rosada (foto boven) het opnieuw heel goed doen. Ook in 2011 werd omzet- en bezoekersgroei geboekt. Het nieuws komt op het moment dat er in diverse gemeenten veel zorgen leven over het effect van de outletcentra op de omzet van het eigen winkelbestand. 



Reacties


Laatste nieuws