Grote gebiedsontwikkeling Driebergen met ruim 200 woningen kan van start

Morgen wordt het startsein gegeven voor de duurzame gebiedsontwikkeling van het plangebied Lange Dreef in Driebergen waar ruim 200 nieuwe woningen komen. Dit startsein wordt gevormd door de ondertekening van de overeenkomsten tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling, Lange Dreef CV en Heuvelrug Wonen.

Janssen de Jong Projectontwikkeling is uit zes partijen op alle fronten overtuigend als beste uit de bus gekomen in de Europese aanbesteding voor de gebiedsontwikkeling Lange Dreef te Driebergen. De aanbesteding is door Lange Dreef CV – een samenwerking van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en woningcorporatie Heuvelrug Wonen- uitgeschreven in de vorm van een prijsvraag. De Lange Dreef is een bijzonder duurzame integrale gebiedsontwikkeling van 231 woningen, 19 kavels, het openbaar gebied en enkele hectaren natuurgebied.

Op het gebied van leefkwaliteit, duurzaamheid en energiezuinigheid is het plan zijn tijd ver vooruit. In het ontwerp is bijzonder veel aandacht besteed aan toekomstbestendigheid van de wijk, de woningen en de ecologische waarden van de omgeving. De ligging direct aan het natuurgebied en de hoogwaardige architectuur voegen een bijzondere kwaliteit toe aan het woonmilieu. De woningen zullen, in vergelijking met de meest moderne nieuwbouwwoning, 50 tot 75% energiezuiniger zijn.

Janssen de Jong zal vanaf 2012 starten met de realisatie van 113 energiezuinige sociale huurwoningen voor Heuvelrug Wonen. Vanaf eind 2012 start de verkoop van 118 energiezuinige koopwoningen in verschillende prijsklassen.

Op ten Noort Blijdenstein Architecten uit Utrecht en Han van Zwieten Architecten uit Amersfoort tekenden voor het ontwerp van de woningen. Vista Landschapsarchitectuur en Stedenbouw uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van het openbaar gebied en het natuurgebied.



Reacties


Laatste nieuws