Hoge Scope-rating voor vastgoed-CV van Nederlandse aanbieder

Het onafhankelijke ratingbureau Scope Analysis heeft Groenewijck Vastgoed CV, een initiatief van Duinweide Investeringen, beoordeeld met een relatief hoge 'A-' investment rating. ‘Het vastgoedfonds scoort daarmee goed’, aldus Scope Analysis dat sinds kort in Amsterdam is gevestigd. Meer Scope-ratings van andere Nederlandse vastgoedfondsen zijn HIER te vinden.

Groenewijck Vastgoed CV biedt beleggers de mogelijkheid te investeren in supermarkten verspreid over Nederland, zij het uitsluitend buiten de Randstad. Het gemiddelde directe rendement over 10 jaar bedraagt naar verwachting 7,9% per jaar. De minimale inleg bedraagt € 100.000. Met de 'A-' rating waardeert Scope Analysis de kwaliteit van dit fonds als goed (investment grade).

De onafhankelijke ratings van Scope Analysis, die vergezeld gaan van uitgebreide analyses, geven beleggers inzicht in de belangrijkste risico's van de beleggingspropositie en de haalbaarheid van de prognoses. De letterwaardering is de resultante van de verhouding tussen verschillende risicofactoren en het daarbij behorende verwachte rendement en risico. Dat betekent dat fondsen met een hoog verwacht rendement en een laag verwacht risico een hogere waardering krijgen dan fondsen met een laag verwacht rendement en een hoog verwacht risico. Centraal bij de waarderingsmethode staat het neerwaartse risico.

Scope Analysis, onderdeel van het Duitse Scope Group, is in Duitsland een leidende speler op het gebied van analyse en beoordeling van uiteenlopende beleggingsproducten, variërend van ETF's tot closed-end beleggingsfondsen. De beleggingsproducten die Scope Group jaarlijks analyseert, vertegenwoordigen een waarde van ruim 230 miljard euro. Scope Netherlands houdt kantoor in Amsterdam en wordt geleid door Gerdo de Jager en Jan-Hein Peek.



Reacties


Laatste nieuws