Fonds Holland Immo Group trapt af met eerste rating van Scope Analysis

Winkelvastgoedfonds Duitsland 5 NV, recentelijk gelanceerd door Holland Immo Group, is het eerste besloten niet-genoteerde vastgoedfonds in Nederland dat door het Duitse ratinginstituut, Scope Analysis, is voorzien van een fondsrating. Scope heeft sinds kort een eigen kantoor in Amsterdam.

De rating van Scope Analysis gaat vergezeld van een verfijnde modelmatige analyse van de verwachte rendementen en de risico’s. Met een A- Investment-rating scoort het fonds hoog. “Wij zijn zeer verheugd met deze fondsrating”, zegt Manfred Kühl (foto), directievoorzitter van Holland Immo Group. “De fondsrating door dit onafhankelijke en professionele instituut geeft een kwaliteitsoordeel over deze beleggingspropositie. De komst van Scope Analysis naar Nederland zal een belangrijke bijdrage leveren aan verdere professionalisering van de sector en kwaliteit van beleggingsproposities. De fondsrating stelt beleggers en vermogensbeheerders beter in staat een verantwoorde beleggingsbeslissing te nemen en fondsen met elkaar te vergelijken. Het is daarom goed dat inmiddels een aantal andere grote aanbieders in Nederland zich heeft verbonden nieuwe fondsen te laten analyseren door Scope Analysis. Die ratings zitten er nu ook aan te komen”.

Aan de fondsrating van Holland Immo Group is ook een managementrating gekoppeld, waardoor de organisatie eveneens van een kwaliteitslabel wordt voorzien.

Scope Analysis (www.scope-analysis.nl) dat sinds kort een eigen kantoor in Amsterdam heeft, is onderdeel van Scope Group, dat in Duitsland een leidende speler is op het gebied van het analyseren en beoordelen van beleggingsfondsen, niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, en andere beleggingsfondsen en -producten. De beleggingsproducten die Scope Group jaarlijks analyseert vertegenwoordigen een waarde van ruim €230 mrd.

Lees ook: 

-Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen krijgen onafhankelijke rating



Reacties


Laatste nieuws