Vlaardingen gaat drie parkeergarages per aanbesteding verkopen

Parkeergarage Vlaardingen bv, een 95% dochter van de gemeente Vlaardingen, wil niet langer het eigendom bezitten van de 3 centrum garages in Vlaardingen. Na een vooronderzoek en voorbereiding, uitgevoerd door Fakton, heeft het college van B&W besloten om de parkeergarages via een aanbesteding te verkopen aan een belegger/exploitant.

Het betreft de Liesveld garage, de Hoogstraat garage en de Centrum/Stadhuis garage. In totaal gaat het om 969 parkeerplaatsen. De parkeergarages bieden plaats aan het winkelend publiek, ambtenaren en bezoekers van het Stadhuis en bezoekers van de binnenstad van Vlaardingen.

Het college kiest voor de verkoop omdat beheer en exploitatie van de parkeergarages geen kerntaken van de gemeente zijn. Een commerciële exploitant zal er alles aan doen om de parkeergarages goed bezet te krijgen en hierdoor bijdragen aan het gemeentelijk beleid om mensen die het stadscentrum per auto bezoeken zo veel mogelijk in de garages te laten parkeren.

Ten behoeve van de verkoop is een volledig openbare biedingsprocedure opgezet. Het daartoe opgestelde bidbook is beschikbaar via www.aanbestedingskalender.nl

De Parkeergarage Vlaardingen bv en de gemeente Vlaardingen worden in deze transactie begeleid door Fakton financieel vastgoedregisseurs.



Reacties


Laatste nieuws