Opvallende hotelontwikkelingen in Scheveningen en NDSM-werf

Er komen bijzondere hotels in Scheveningen en op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. In Scheveningen ontwikkelen Carlton Hotel Collection en ConverseDC een nieuw design hotel op de plaats van een bestaand kantoorpand. Op de NDSM-werf komt een geheel glazen hotel van 80 kamers van 2850 m2.

Het glazen hotel – dat in 2013 gereed komt - op de NDSM-werf is onderdeel van de Smederij waar vroeger de schepen werden gesmeed en zal worden geëxploiteerd door WIN Hotels. Die sloot recent een overeenkomst met ontwikkelaar Mediawharf Monumenten, een consortium bestaande uit Biesterbos, Fortress en Brasfort .

De Smederij wordt getransformeerd voor internationale creatieve, media- en modebedrijven met een eigen identiteit. Het ontwerp is uitgevoerd door Group A uit Rotterdam. De totale geplande ontwikkeling van de Smederij omvat circa 9000 m2 bvo, waaronder een multifunctionele invulling voor creatieve kantoren en horeca in de monumentale hoofdloods, waarvan de verhuur inmiddels is gestart. Eerder schreef Vastgoedjournaal over de vergelijkbare plannen over de herontwikkeling van het vlakbij gelegen Afbramerij dat ook een creatieve herbestemming krijgt. Overigens maken deze plannen deel uit van een totale herontwikkeling van het hele scheepswerfgebied dat 600.000 m2 omvat.

Het nieuwe hotel in Scheveningen is gebaseerd op de ‘relaxte Amerikaanse lifestyle’ van The Shutters uit Santa Monica California , echter met de ‘feel and touch’ van New England . Het viersterren hotel met 87 comfortabele kamers, zal voorzien zijn van een parkeergarage, een grote living met American cocktail bar en een kenmerkende houten veranda rond het gehele gebouw. Het design van zowel het exterieur als het interieur is een bijzondere samenwerking tussen een drietal architecten: TMS Architects uit Portsmouth NY, MPA architecten en Piet Boon. De verwachte opening van het hotel wordt voorzien eind 2013. Carlton zal het hotel toevoegen aan de eigen beleggingsportefeuille.



Reacties


Laatste nieuws