Snelle start ontwikkeling Spoorzone Enschede door overeenkomst met Proper Stok

Het college van B&W van de gemeente Enschede heeft ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Enschede, woningcorporatie De Woonplaats en Proper-Stok Ontwikkelaars, onderdeel van Heijmans. De eerste fase omvat de bouw van 122 eengezinswoningen en appartementen, 120 parkeerplaatsen en 1.370 m2 commercieel vastgoed.

De samenwerkingsovereenkomst behelst de eerste fase Middengebied van de Spoorzone in Enschede. In december wordt gestart met de bouw van de eerste woningen. De ontwikkeling van het totale Middengebied bestaat uit verschillende deelfases en is naar verwachting in 2017 gerealiseerd.

Proper-Stok  is sinds 2009 door de gemeente aangetrokken als gebiedsontwikkelaar voor de eerste fase van het Middengebied. In samenwerking met de Enschedese corporatie De Woonplaats regisseert Proper-Stok de ontwikkeling, de kwaliteitsbewaking en de uitvoering van het hele plan.

De samenwerkingsoverkomst betekent een snelle start voor de ontwikkeling van deze eerste fase. Partijen werken nu verder aan de planontwikkeling conform het stedenbouwkundig plan van West 8 Architecten, dat  in december 2010 door de Gemeenteraad is vastgesteld.

Het totale Middengebied wordt in vijf deelfasen ontwikkeld. De eerste fase die tot ontwikkeling wordt gebracht is gelegen op de locatie van de voormalige Sanders Machinefabriek op de hoek van de  Molenstraat en de  Nieuwe Schoolweg. In december 2011 wordt gestart met de bouwactiviteiten van de zorgappartementen van De Woonplaats.

Er komen verschillende typen woningen tussen €144.000 en €400.000, waaronder 86 koop eengezinswoningen in het midden- en dure segment, 16 koopappartementen in het middensegment en 20 koop zorgappartementen in het goedkopere segment.

 

 



Reacties


Laatste nieuws