Toename flexibel werken: Regus breidt uit met 800 extra business centres

De flexibele kantooraanbieder Regus zal de komende drie jaar grote investeringen om het aantal business centres wereldwijd met 75% uitbreiden. Dat komt neer op 800 extra business centres zodat Regus in 2014 hoopt uit te komen tot in totaal 2000 business centres.

Daarmee wil Regus inspelen in de sterke toename van flexibel werken, niet alleen in gevestigde markten, maar ook in opkomende economieën zoals in Brazilië, China en India. De belangrijkste groei zal plaatsvinden in de Verenigde Staten en opkomende markten zoals Brazilië, China en India. Als onderdeel van deze ontwikkeling zal Regus ook vestigingen openen in 30 nieuwe landen, waaronder Slovenië, Uruguay, Nepal en Madagaskar. Zelfs in de huidige markt krijgt Regus een recordaantal aanvragen en de meest recente financiële rapporten van het bedrijf laten een hoge bezettingsgraad van 86,7% zien.

Veel onderzoeksgegevens tonen volgens Regus aan dat er sprake is van een belangrijke trend naar flexibel werken, en laten zien dat de vraag naar flexibele werkplekken toeneemt. Enkele voorbeelden:

-60% van de bedrijven geeft aan dat flexibel werken minder kost dan werken met een vast kantoor[i], wat leidt tot besparingen van duizenden euro´s per werknemer per jaar

-41% stelt ook dat flexibel werken leidt tot een hogere productiviteit van werknemers

-80% van de bedrijven geeft aan dat flexibel werken helpt bij het aantrekken en behouden van goed opgeleide werknemers

-60% van de werknemers meent dat flexibel werken leidt tot een betere balans tussen werk en vrije tijd

-25% van de bedrijven vindt dat business centres toegang bieden tot betere communicatietechnologie

-81% van alle bedrijven biedt een deel van de werknemers nu een of andere vorm van flexibel werken aan

Op dit moment zijn er meer dan 1 miljard mobiele medewerkers. Naar verwachting zal dit aantal snel stijgen tot 1,2 miljard in 2013.

Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Nederland: “De vraag naar flexibele werkplekken neemt duidelijk toe. De belangrijkste drijfveer hiervoor is een toenemend besef dat kostenbesparingen kunnen worden behaald met flexibel werken, mede dankzij ontwikkelingen in cloudtechnologie en mogelijkheden om 'vanuit elke locatie' te kunnen werken. Als we kijken naar de resultaten van de onderzoeken die we de afgelopen 18 maanden hebben laten doen en de uitkomsten van onafhankelijke externe onderzoeken, is het duidelijk dat flexibel en mobiel werken de nieuwe standaard is.”

 

 



Reacties


Laatste nieuws