‘Wacht met huurovereenkomst sluiten in schaarstegebieden’

Vastgoedbeleggers in huurwoningen krijgen het advies te wachten met het afsluiten van nieuwe huurcontracten tot na 1 oktober. Naar verwachting wordt per 1 oktober in schaarstegebieden de maximaal toegestane huurprijs voor huurwoningen verhoogd. Dit omdat het aantal punten in de puntentelling (het Woningwaarderingsstelsel (WWS)) met 15 of 25 punten wordt verhoogd.

Dit advies komt van Hein Bos (foto), directeur van Vastgoed Belang. Bos begroet de nieuwe ontwikkelingen omdat daarmee een eerste stap is gezet op weg naar eerlijke huurprijzen in gebieden waar de druk op de huurwoningmarkt groot is.

“Wanneer de laatstelijk vastgestelde WOZ-waarde gedeeld door het aantal m2 (van de puntentelling) hoger uitkomt dan €2900 is de verhoging 25 punten. In andere gevallen is de verhoging 15 punten. Dit geldt voor zelfstandige woonruimte in de gemeenten genoemd in de bijlage (klik HIER). Een huurovereenkomst sluiten na 1 oktober kan derhalve een circa €125 hogere huur per maand opleveren. Het loont dus om te wachten met het afsluiten van nieuwe huurcontracten tot na 1 oktober”, aldus Bos.

Om beleggers wegwijs te maken in de aanstaande invoering van 15 of 25 extra punten in de puntentelling van zelfstandige woonruimte in schaarstegebieden organiseert de Ledenservice van Vastgoed Belang extra cursusbijeenkomsten “Het nieuwe WWS en de oplossing voor uw puzzel”. Klik HIER voor de aanmelding van deze bijeenkomsten.



Reacties


Laatste nieuws