Nieuwe regelgeving kantorenmarkt: Mag u in 2023 nog uw kantoorruimte verhuren?

Nieuwe regelgeving vanuit de overheid heeft menig kantorenbelegger doen opschrikken. Voor het jaar 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland, indien ze nog willen verhuren voorzien zijn van een energielabel C.

Deze Business Meeting gaat met name over de label C verplichting zelf en de consequenties daarvan voor vastgoedeigenaren. Wat weten we nu en welke gevolgen heeft dit? Zijn er bijvoorbeeld uitzonderingen?

U krijgt een persoonlijke uitleg van toonaangevende partijen met een gerichte indicatie wat label C precies in gaat houden voor uw vastgoed. Over welke energetische maatregel moet je beschikken om dat niveau minstens te halen?

Vervolgens een kort inzicht in het vervolg, dat is tweeledig namelijk:

1. Er zijn afspraken gemaakt om de gebouwenvoorraad in 2030 op label A te krijgen, houdt dit in het achterhoofd bij het nemen van stappen nu.

2. Bij het afsluiten of verlengen van huurcontracten kan het verstandig zijn nu al de maatregelen die nodig zijn voor label C mee te nemen in het huurcontract, dan staan verhuurder en huurder niet voor onaangename verrassingen richting 2023. 

Tevens gaan we in op de financiële aspecten, hoeveel kost het nu daadwerkelijk, het verkrijgen van een financiering en de voordelen daaromtrent naar de toekomst toe die er te behalen zijn. Wat doet de bank met uw financiering als u niet gaat verduurzamen naar label C?

Deze sessie is slechts toegankelijk voor maximaal 45 personen.

KLIK VERDER VOOR HET GEHELE PROGRAMMA



Reacties


Laatste nieuws