VJ start met nieuwe themamaand Vastgoedbeheer

De eerste van de maand is bij VJ traditioneel de start van een nieuwe themamaand. In de themacorner rechtsboven onze homepage zetten we de hele maand november de spotlights op Vastgoedbeheer. Wat kunt u verwachten?

Vastgoedbeheer omvat een breed werkgebied variërend van property-, asset- tot investmentmanagement, maar ook een aspect als hospitality scharen wij daaronder. Nieuws over grote bewegingen binnen vastgoedbeheerorganisaties zullen wij eveneens voor het voetlicht brengen. Alle relevante artikelen hierover krijgen gedurende de maand dus een plaats in de themacorner. 

Grondleggers
Vandaag openen we de themamaand met een opvallend interview met Pieter Affourtit, die we als één van de grondleggers van het moderne vastgoedbeheer kunnen beschouwen. Met meerdere decennia ervaring is hij de meest aangewezen figuur in de vastgoedbranche om de stand van zaken rond vastgoedbeheer te duiden. Helemaal als men beseft dat hij zich nu onafhankelijk kan uiten na de overname van WPM door Colliers International begin dit jaar. Als onafhankelijk consultant maakt hij de lezers van VJ deelgenoot van een serie opmerkelijke bevindingen. Zo wijst hij erop dat het helemaal niet handig is voor grote vastgoedbeleggers om de vastgoedbeheer in eigen hand te houden. Waarom dat zo is, daarvoor verwijs ik u naar het interview dat Bert Pots met hem had.  

Beheer door gemeenten
Een interessant vraagstuk blijft hoe gemeenten het beheer van hun meestal omvangrijke vastgoedbezit (scholen, buurthuizen, musea etc.) regelen. In een uitgebreid artikel van Jan Veuger die daarvoor tientallen gemeenten een vragenlijst toestuurde, wordt duidelijk waar de prioriteiten van de gemeenten liggen.

Bent u zelf actief in vastgoedbeheer? Dan is november voor u een uitgelezen mogelijkheid om uw bedrijf wat meer te profileren. De themacorner bovenin de homepage blijft namelijk de hele maand prominent in beeld. U kunt nieuws of interviewverzoeken doorgeven op redactie@vastgoedjournaal.nl . Ter afsluiting van de themamaand brengen wij enkele dagen voor eind november een speciale nieuwsbrief uit dat onder circa 40.000 vastgoedprofessionals zal worden verspreid. 

Dag van het Vastgoedbeheer
Als laatste wil ik u attenderen op ons komende evenement de Dag van het Vastgoedbeheer op 8 november aanstaande in het WTC Amsterdam. Behalve de uitgebreide netwerkmogelijkheden krijgt u te horen over nieuwe verdienmodellen, hoe de (faal)kosten kunnen worden verminderd en welke ontwikkelingen en innovatie van belang zijn en welke niet. Er zijn overigens nog enkele toegangskaarten beschikbaar.

Heeft u aanvullende op- of aanmerkingen over de themamaand Vastgoedbeheer, dan kunt u het reactieveld hieronder gebruiken of ons mailen op redactie@vastgoedjournaal.nl .

Ik wens u alvast veel leesplezier. 

Rogier Hentenaar
Hoofdredacteur Vastgoedjournaal 



Reacties


Laatste nieuws