Annexum werft snel beleggers voor zorgfonds

Morgen wordt participatiefonds Zorgveste De Pelikaan van Annexum opgericht. Beleggers toonden voorafgaand aan de plaatsing grote interesse in dit zorgvastgoedfonds van fondsaanbieder Annexum. Daardoor werden alle participaties al in zeer korte tijd geplaatst, zo meldt de fondsaanbieder. Annexum kocht het Leidse kantoorgebouw "De Pelikaan" onlangs als onderdeel van de strategie om meer zorgvastgoed te verwerven aan.

De totale fondsinvestering van Zorgveste De Pelikaan is ruim € 10,15 miljoen, met een eigen vermogen van € 4,35 miljoen (ca. 43%). Voor het eigen vermogen werden 29 participaties van € 150.000 beschikbaar gesteld. Het verwachte gemiddelde totaalrendement op jaarbasis bedraagt 8,4%. 

Het pand grenst direct aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en is langjarig verhuurd aan stabiele huurders uit de zorg, zoals de Stichting Sanquin Bloedvoorziening.

Na de plaatsing van Dutchveste Calandria is dit het tweede zorgfonds dat Annexum dit jaar heeft geplaatst. "In de vergrijzende Nederlandse samenleving stijgt de behoefte aan zorg en zorghuisvesting. Daarnaast bestaat er een groeiende behoefte aan kwalitatieve huisvesting van zorginstellingen. De snelheid waarmee de participaties van Zorgveste De Pelikaan geplaatst werden, bewijst dat beleggers zorgvastgoed ook als aantrekkelijke niche zien", aldus Olle van Alphen, directeur kantorenvastgoed van Annexum.

 

 



Reacties


Laatste nieuws