IPMMC/Bunnik willen winkelcentrum IJsselstein herontwikkelen

De gemeente IJsselstein heeft met de ontwikkelaars IPMMC Vastgoed en Bunnik Projekten een intentieovereenkomst gesloten. Er zal worden onderzocht of een herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum Clinckhoeff haalbaar is.

Winkelcentrum Clinckhoeff ligt in de wijk IJsselveld in het noorden van IJsselstein. De komende periode wordt benut om gezamenlijk met de eigenaren van CVvE Clinckhoeff en de betrokken partijen tot een juiste ontwikkelingsvisie en planvorming voor het winkelcentrum en aangrenzende gebied te komen. Dit met als doel om in 2013 met de realisatie van het vernieuwingsplan te starten.

Namens de gemeente tekende Rob de Vries, wethouder Economische Zaken, de overeenkomst. Namens IPMMC Vastgoed tekende Erik Röling, directeur ontwikkeling IPMMC Vastgoed en namens Bunnik Projekten, Wim Bunnik, directeur Bunnik Beheer.

Het winkelcentrum heeft een verzorgende functie voor de wijken IJsselveld-Oost, IJsselveld-West en Europa- en Oranjekwartier. De nieuwbouw in deze wijken heeft het verzorgingsgebied van het winkelcentrum de laatste jaren flink vergroot, terwijl het huidige winkelcentrum maar in beperkte mate heeft kunnen inspelen op deze uitbreidingen. Om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag, wordt het oppervlak van het winkelcentrum verdubbeld. Belangrijke pijlers in de herontwikkeling van het winkelcentrum zijn een verbreding van het winkelaanbod, verruiming van de winkeloppervlaktes en het verbeteren van de infrastructuur. De Clinckhoeff zal opgeschaald worden tot het boodschappencentrum van IJsselstein

Naast de hierboven genoemde revitalisatie van de winkelvoorzieningen wordt tevens naar andere mogelijke functies in het gebied gekeken. Het toevoeging van wonen en overige functies zal de leefbaarheid en veiligheid van het gebied ten goede komen. Deze mogelijkheden worden de komende tijd door betrokken partijen onderzocht. Op de website www.clinckhoeff.nl kunnen geïnteresseerden de stand van zaken met betrekking tot de ontwikkeling van het winkelcentrum volgen.

 



Reacties


Laatste nieuws