De 10 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar!

2015 was een prachtig jaar voor WoningmarktNL. Ons online label, powered by Building Business, groeide flink. We mochten wederom een stuk meer abonnees verwelkomen en ook veel meer bezoekers dan vorig jaar. Een compliment waar WoningmarktNL blij mee is! Ook in 2016 voorzien wij u allen weer van alle relevante nieuwsberichten, mooie interviews en achtergrondverhalen. Ter afsluiting van dit mooie jaar een terugblik met de 10 best gelezen verhalen van 2015. Leest u mee?

Het afgelopen jaar was een veelbewogen jaar. Meest opvallende teneur was het aantrekken van de woningmarkt. Vooral in de grote steden spoten de huizenprijzen omhoog. Bouwbedrijven konden voor het eerst sinds tijden weer flink aan de slag in de woningbouw. De hypotheekrente bleef dit jaar van dieptepunt naar dieptepunt zakken, wat voor huizenkopers juist weer hoogtepunten opleverde. 

Wat vonden de lezers van WoningmarktNL het meest interessant in 2015? Het valt op dat u van lijstjes houdt! De publiekprijzen van WoningmarktNL en dan vooral de uitslagen daarvan waren uitermate populair. Ook de ranking van woningcorporaties naar omvang en de salarissen van corporatiebestuurders werden uitmuntend gelezen. Net als de 8 manieren waarop Google zich met vastgoed bezighoudt. De artikelen van onze hoofdredacteur Violet Laverman mochten ook op uw belangstelling rekenen. Kijkt u mee naar de top-10 beste gelezen artikelen?

1. Uitslag van de Beste Bouwer verkiezing

Bouwer Van Wijnen won de publieksprijs voor Beste Bouwer van 2015. Maar liefst 5000 lezers brachten een stem uit. Weten wie er nog meer in de top-10 eindigden? Bekijk de uitslag hier!

2. Top-50 Meest Invloedrijke Vastgoedvrouwen

Annelou de Groot, toen nog directeur Retail Nederland Vastned, is op haar hoogtepunt afgezwaaid. Ze won de titel Meest Invloedrijke Vastgoedvrouw van 2015. Welke vastgoedvrouwen veroverden nog meer een plaats in de top-50? Lees het hier.

3. 8 manieren waarop Google zich met vastgoed bezighoudt

WoningmarktNL zet de 8 manieren waarop Google zich bezighoudt met vastgoed op een rijtje. Hier vindt u die 8 manieren.

4.  WMNL-commentaar: Mogen toezichthouders Rochdale vrijuit gaan?
 
 
Marktcommentaar van WoningmarktNL-hoofdrecateur Violet Laverman over het gebrek aan toezicht bij Rochdale ten tijde van Möllenkamps heerschappij. Lees het hier!
 
5. De 50 Beste Corporatie-CEO's
 
Leon Bobbe, CEO van Woningstichting De Key, verzet volgens een WoningmarktNL-lezer 'bergen met de pink'. Dat vond u allen ook, Bobbe won de publieksverkiezing voor Beste Corporatie-CEO. Welke 25 CEO's ook een pluim van de sector kregen, leest u hier. 
 
7. WMNL-commentaar: 1012 Inc: Machiavelli aan de Amstel
 
 
 
Volgens burgemeester Eberhard van der Laan wordt Amsterdam bedreigd door rijke Russen en Chinezen die massaal voor hoge prijzen panden in de historische binnenstad als belegging opkopen  Daarom bracht Amsterdam zijn kroonjuwelen onder in een publiek-privaat fonds, 1012 Inc. Lees hier wat WMNL-hoofdredacteur Violet Laverman daarvan vond. 
 
7. Historisch lage hypotheekrente nog steeds 'te hoog'
 
 
'We hebben nu al vijf jaar te maken met forse overwinsten die banken boeken ten koste van hun hypotheekklanten', zegt Cindy van de Velde, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis. Lees hier verder.
  
8. Dit verdienden corporatiebestuurders in 2014
 
 
Bijna de helft van de bestuurders van woningcorporaties verdiende te veel. Met de lijst van alle corporaties die hun bestuurder een salaris boven de norm betaalden. Bekijk 'm hier.
 
9. Oproep Eigen Haard bestuurder: Stop de paarse krokodil!
 
 
Mieke van den Berg, bestuurder woningcorporatie Eigen Haard, is gefrustreerd over de extreme regeldruk die corporaties ervan weerhoudt te doen wat nodig is voor haar klanten. Zij schreeft er deze column over.
 
10. Ranking van alle woningcorporaties: van groot naar klein
 
 
WoningmarktNL zette op basis van eigen data op een rij hoeveel verhuureenheden iedere corporatie in Nederland in haar portefeuille heeft. Het Amsterdamse Ymere, waarvan Karin Laglas CEO is, is met 86.000 eenheden de grootste woningcorporatie van Nederland. Bekijk de top-10 van grootste corporaties, of bekijk de gehele ranking van alle corporaties!
 
TIP! Nét buiten de top-10, maar zeker een aanrader voor lezers is dit gesprek van WoningmarktNL met Dik Wessels, eigenaar van VolkerWessels. 'Je moet altijd iets anders doen, dan wat een ander doet'  


Reacties


Laatste nieuws