Andy Warhols optrekje in 38 jaar 220 keer meer waard


Het voormalige landgoed van Andy Warhol in Montauk – wat bestaat uit een verzameling van witte huisjes met uitzicht op de oceaan – is verkocht voor 50 miljoen dollar. Waarschijnlijk een record voor het voormalige vissersdorp. De koper van het circa 5,7-hectaren tellende pareltje, de zogenaamde "Eothen," was Adam Lindemann, oprichter van de galerie ‘Venus over Manhattan’.


Top investering
Het pand werd samen opgenomen met een paardenboerderij van 24 hectares voor 85 miljoen dollar, maar de heer Lindemann was niet geïnteresseerd in de manege dus deze is nog steeds beschikbaar, aldus Paul Brennan van Douglas Elliman Real Estate die het pand vermeldt met Sotheby's International Realty. Verkopende partij is niemand minder dan J.Crew CEO Millard "Mickey" Drexler, die het pand aankocht voor $27.500.000 in 2007. De baas van het kledingmerk heeft dus niet alleen verstand van kleding, het stulpje heeft na 8 jaar ruim 22 miljoen opgeleverd. Een top investering dus!

Andy-fan
De deal is, volgens Brennan, deze week gesloten en betreft het duurste huis dat ooit verkocht is in Montauk. Een paar weken geleden zette Lindemann een ander huis in Montauk op de markt voor 29,5 miljoen dollar, aldus Rylan Jacka van Sotheby’s. De heer Lindemann "verzamelt Warhols, mede omdat hij Andy Warhol heeft gekend," zei Jacka. Toen de kunstenaars voormalige huis op de markt ging, "was het een kans om niet te laten liggen.” Het optrekje van Warhol werd gebouwd in de jaren‘30 als een vissersdorp, aldus de heer Brennan. Het omvat een hoofdgebouw van ongeveer 3800 vierkante voet en vijf huisjes.

Duo koop
Mr. Warhol en Paul Morrissey kocht het landgoed samen in 1970 voor ongeveer $220.000. Inmiddels zijn beroemde figuren als de Rolling Stones en Jacqueline Kennedy Onassis over de vloer geweest. Het landgoed was ooit 21 hectaren maar hiervan werden circa 15 hectaren geschonken aan Natuurbescherming. Na het kopen van het pand herstelde Drexler alle gebouwen, aldus Brennan. Echter merkte hij ook op dat een groot deel van het meubilair is inbegrepen bij de verkoop. Helaas, u bent dit stukje (kunst) geschiedenis misgelopen.





Reacties


Laatste nieuws