De beste corporatie-CEO van 2015 is bekend!


De afgelopen weken is er druk gestemd door onze lezers. Sommige brachten slechts hun stem uit, anderen kwamen met een vier pagina's tellende argumentatie over hun keuze. Hoe dan ook, het leefde enorm. Inmiddels zijn de stemmen geteld en tekent zich een duidelijke winnaar af.


Hieronder vindt u de top vijfentwintig beste corporatie-CEO’s! Onder de tabel vindt u een korte toelichting op de top vijf.

Nr.

Naam

Corporatie

 1

 L. Bobbe

 Woonstichting De Key

 2

 M.H.W van Buren

 Woonstichting Rochdale

 3

 C. van Boven

 Parteon

 4

 H.J. van den Berk

 Stichting Havensteder

 5

 A. Schakenbos

 Vestia

 6

 I. de Boer

 Stichting Woonbedrijf SWS

 7

 R.C. Haans

 De Alliantie

 8

 C.F. van Dreven

 Haag Wonen

 9

 A.J. de Boer

 Lefier

 10

 E.E. Pannebakker

 De Goede Woning

 11

 J.J. Benschop

 Stichting DUWO

 12

 H. Rietveld

 SOR

 13

 R. Swart

 Accolade

 14

 B. Wijbenga van Nieuwenhuizen

 Woonbron

 15

 P. Boerenfijn

 Habion

 16

 D.J. Teunis

 Beter Wonen Vechtdal

 17

 H.A. Zanting

 Dudok Wonen

 18

 A. Bonnema

 Elkien

 19

 M.T. Dubbeldam

 Laurentius

 20

 F.A.M. Weterings

 3B Wonen

 21

 A.F.R. Jochems

 SSH

 22

 A.M.M. Aussems

 Stichting TRUDO

 23

 P.F.Th Sponselee

 Stichting Woonwaard N-Kennemerland

 24

 W.J.M. Angenent

 Vivare

 25

 B. Halm

 Woningstichting Eigen Haard

Toelichting
De heer Bobbe van De Key stond ook in de tussenstand al op de eerste plaats. Na deze tussentijdse ranking zijn er nog bijna evenveel stemmen bijgekomen voor de topvijf-ers. Toch is er iets veranderd sinds de tussenstand. Waar mevrouw Van den Berk eerst nog een tweede plaats bekleedde, is zij in de laatste dagen ingehaald door zowel mevrouw Van Buren als de heer Van Boven.

Opvallend is ook dat de top drie beduidend meer stemmen heeft gekregen dan de nummers daaronder. Heeft onze queeste meer geleefd in Amsterdam en Rotterdam dan in de rest van het land? Neen, zelfs in Rijssen is er gestemd op een plaatselijke corporatie-CEO. 

Het commentaar van onze stemmers
Bobbe ontving lovende woorden van zijn stemmers. WoningmarktNL zoekt CEO’s die een voorbeeld zijn voor de sector en als wij de ‘comments’ mogen geloven dan “verzet Bobbe bergen met de pink” en is hij “progressief en betrokken bij de stad.” Om het nog actueler te maken: “De eerste die zijn nek uitsteekt voor het acute vluchtelingenprobleem.” Terecht een eerste plaats voor Bobbe die door het geven van een goed voorbeeld leiderschap toont.

Ook Van Buren en Van Boven kregen lovende woorden. Over Van Buren werd gezegd: “Visie, daadkracht en kennis van het werkveld. Daarnaast een geweldige netwerker.” Het woord daadkracht kwam bij Van Buren wel vaker voor: “Mevrouw Van Buren is een erg krachtige en overtuigende vrouw, die zeer goed is in haar werk.” Met zulke woorden verdiende zij wellicht ook een hogere notering in onze zoektocht naar de Meest Invloedrijke Vastgoedvrouw.

Maar ook Van Boven toont sterk leiderschap door het uitdragen van een “visie en een juiste mix sociaal instinct met zakelijke nuchterheid” Zijn visie wordt gewaardeerd en bestempeld als “verfrissend en out-of -the-box”. Over leiderschap zei een van de stemmers: “Man met visie en een uitzonderlijk gevoel voor verbinden. Een echte leider, voorbeeld voor anderen.”

Mevrouw Van den Berk mag dan wel iets gedaald zijn maar het commentaar is allesbehalve een tegenvaller: “Vernieuwend in een moeilijk woningmarktgebied”. Een concrete punt van sterk leiderschap in moeilijke tijden. Maar ook passie werd bij Van den Berk opgemerkt: “Onvoorwaardelijke liefde voor de branche en met ziel en zakelijkheid (eerst PWS en na de fusie met Com.wonen) Havensteder als een boegbeeld door de storm geleid. Ondanks de diverse reorganisatie/afslankrondes geniet zij nog steeds veel draagvlak onder de medewerkers.” Steek die maar in uw zak mevrouw Van den Berk.

Tot slot de heer Schakenbos, ook deze CEO heeft een sterke achterban. Dit is duidelijk te herleiden uit de comments: “Een man met VISIE die ver op de 'troepen' vooruit loopt. De bestuurder anno 2020.” Ook werd er over hem gezegd: “Tomeloze betrokkenheid en commitment.” en toonde hij “durf in debat vluchtelingen / statushouders”. Deze durfal heeft zijn 5e plaats dus keihard verdiend.

Gefeliciteerd!
WoningmarktNL wil Leon Bobbe van harte feliciteren met de eerste plaats. Uiteraard ook alle anderen genomineerden verdienen een felicitatie, want het is niet eenvoudig om een corporatie te besturen. Helemaal niet gezien de grote veranderingen in de huurmarkt in de afgelopen jaren. 



In 2016 doen we opnieuw een zoektocht naar de beste corporatie-CEO. Wat zal er dan veranderd zijn?
Bent u nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Doe dat dan hier en ontvang als eerste het laatste nieuws, dagelijks in uw mailbox.



Reacties


Laatste nieuws