Uitstel woningbouwplan door slepende ruzie woningcorporatie en gemeente

De woningbouwplannen in Gerwen Zuidoost bij Eindhoven zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat gebeurt vanwege de moeizame onderhandelingen tussen de gemeente Nuenen en woningcorporatie Helpt Elkander over hernieuwde prestatieafspraken.

Beide kampen zijn na meer dan twee jaar nog steeds niet tot een overeenkomst gekomen. Daarom is inmiddels een mediationtraject gestart.

Daarin komt ook het bouwplan in Gerwen ter sprake. Helpt Elkander zou immers aanvankelijk voor miljoenen aan woningen realiseren in het kerkdorp. De crisis en de strenge regelgeving, corporaties moeten zich puur op sociale woningbouw concentreren, maakten die plannen echter onmogelijk. Maar tot een nieuwe overeenkomst tussen gemeete en Helpt Elkander is het dus nog steeds niet gekomen.

Om tijdens het bemiddelingstraject alle opties open te houden, ziet de gemeente voorlopig af van nadere ontwikkelingen in Gerwen. 'We willen een ultieme poging doen om tot een minnelijke oplossing te komen.' De gemeente houdt zich op de vlakte over wat de voornaamste twistpunten zijn bij het opstellen van nieuwe afspraken.



Reacties


Laatste nieuws