Werkoverdracht, lust of last?


De zomervakantie is begonnen. Tijd voor de overdracht tussen collega’s. Nog even snel-snel voor de vakantie die offertes opvragen en dat plan beoordelen. Alsof er na de vakantie geen leven, laat staan werk, meer mogelijk is.

Onwerkbaar voor anderen
Tijdens die overdracht wordt vaak pijnlijk duidelijk wat de verschillende werkwijzen zijn. Uit onderzoek blijkt dat technisch managers nog steeds bijzonder graag met Excel werken. En iedereen heeft hier een eigen systeem in, op volledige eigen wijze opgeslagen en daardoor vaak onwerkbaar voor anderen. En om het helemaal bont te maken, heeft elke klant ook nog eens zijn eigen systeem toebedeeld gekregen. Meer dan 100 verschillende Excel-documenten voor het technisch management per organisatie is geen uitzondering.

Werkoverdacht
En dan, dan komt de werkoverdracht. Tussen collega’s in geval van vakantie. Of tussen beheerders in geval van wisseling van de wacht. En elke keer zijn er de interpretatieverschillen. Zo kan de vakantieganger het werk nooit helemaal overlaten aan een collega. Terwijl de vakantie daar toch juist voor uitgevonden is?

Daarmee liggen fouten op de loer. Fouten op het gebied van compliancy, uitvoering of zelfs veiligheid. Vaak kostbare fouten die voorkomen kunnen worden.

Overzicht met Prognotice
Prognotice heeft hiervoor de oplossing in huis. Een overzichtelijk softwarepakket waarmee u al uw technisch management gecentraliseerd kan worden. Zo heeft u altijd het overzicht. Welke offertes zijn al opgevraagd en welke moeten nog beoordeeld worden? Hoe staat het met de budgetten? We zijn halverwege het jaar, lopen we op schema? Zijn de uitgevoerde werkzaamheden al gefactureerd? Wie zijn onze preferred suppliers? Kunnen we werken samenvoegen om schaalvoordeel te behalen? Allemaal vragen die alleen beantwoord kunnen worden bij de gratie van overzicht.

Geen pre-vakantie-stress
Prognotice biedt u dit overzicht. Neem niet alleen afscheid van de pre-vakantie-stress, maar neem afscheid van onduidelijkheid. Zodat u kunt doen waar u het allerbeste in bent: technisch vastgoedmanagement.


Column door: Remco Iburg, Manager business development, Prognotice.

 

 



Reacties


Laatste nieuws