De Vries begonnen als voorzitter van de BNA

Nathalie de Vries is officieel als voorzitter van de BNA aan de slag gegaan. De Vries vindt zich in de koers van de BNA richting meer ondernemerschap. ‘De BNA heeft de ontwikkeling naar een brede branche vol ondernemerschap scherp in de gaten gehad en is brancheorganisatie geworden. Heeft daarmee het creatief ondernemerschap omarmd en helpen professionaliseren en biedt in mijn ogen meer dan ooit services en opleidingen aan haar leden die zijn toegespitst op de nieuwe organisatie van bureaus. Bij de BNA kun je zelfs de Nieuwe Architect leren kennen.’

Ook ziet ze dat de crisis haar impact heeft op de branche.  ‘Hoezeer ik de gevoelens van verlies en onmacht die zijn ontstaan de afgelopen jaren ook begrijp, het is geen basis voor een gezonde branche.’ De Vries pleit voor een positieve grondhouding om de vooruitstrevendheid die de branche eigen is, te versterken.

Nathalie de Vries is architect, stedenbouwer en mede-oprichter van internationaal architectenbureau MVRDV. Sinds 2013 is zij professor Baukunst aan de Kunstakademie van Düsseldorf, daarvoor had zij diverse academische functies aan Harvard, IIT,TU Berlijn, TU Delft en andere universiteiten. Van 2005- 2008 was zij Spoorbouwmeester voor ProRail/NS. Voor kunstcentrum Witte de With en het Groninger Museum is zij respectievelijk bestuurslid en lid van de raad van toezicht.



Reacties


Laatste nieuws