Herontwikkeling kloosterlandgoed Merici naar unieke woonlocatie

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start de verkoop van de eerste twee deelplannen op Landgoed Merici, bestaande uit achttien woningen. De start verkoop is op zaterdag 27 juni van 13.00 tot 15.00 uur op Landgoed Merici aan de Nesdijk in Bergen (N-H).

Het kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk. Op dit landgoed is al meer dan honderd jaar de Congregatie der Zusters Ursulinen van Bergen gevestigd. Inmiddels wonen de zusters hier grotendeels in de Kloosterhof Angela Merici. V

erspreid over het terrein staan nog verschillende gebouwen die herinneren aan het originele gebruik van weleer. Om ook in de toekomst voor alle zusters een comfortabele leefomgeving te bieden, heeft de congregatie AM geselecteerd voor een gedeeltelijke herontwikkeling van het landgoed. Hierbij is met respect omgegaan met de aanwezige groene omgeving.

Woninginformatie

Zaterdag 27 juni wordt gestart met de verkoop van de woningen uit de eerste deelplannen Bosrand en Zuidweide Zuid. Het eerste woningaanbod betreft zes twee-onder-een-kapwoningen in deelgebied Bosrand en twaalf appartementen in deelgebied Zuidweide Zuid. De woningen zijn conform het stedenbouwkundig plan nader uitgewerkt door de betrokken architecten Bart Duvekot (Bosrand) en Marx & Steketee (Zuidweide Zuid). In een vroeg stadium zijn belangstellenden voor Merici in de gelegenheid gesteld mee te denken over de ontwerpen en indelingen.

De architecten hebben deze ideeën vertaald in de met zorg ontworpen energiezuinige woningen. De prijsindicatie voor deze woningen is vanaf € 395.000 voor een driekamerappartement inclusief een parkeerplaats en € 499.000 voor een twee-onder-een-kapwoning. Bij zowel de appartementen als de boswoningen is er nog volop gelegenheid voor het realiseren van individuele woonwensen. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Noordwest. Na verkoop van deze fase zal gestart worden met de verkoop van de vervolgfasen. Meer informatie over het plan en de woningen is te vinden op www.mericibergen.nl.

 



Reacties


Laatste nieuws