René Grotendorst vertrekt bij Rochdale

René Grotendorst (63), sinds begin 2010 bestuursvoorzitter van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, legt op 1 juli zijn functie neer. Hij wil na 40 jaar fulltime werken meer tijd wil besteden aan andere dingen, zo heeft Rochdale maandag bekendgemaakt. Collega-bestuurder Hester van Buren (49) volgt Grotendorst op.

Lees ook het interview dat Building Business in januari dit jaar met Grotendorst had.

Grotendorst volgde destijds toenmalig corporatiedirecteur Hubert Möllenkamp op, die verdacht werd van fraude en ontslag kreeg aangezegd. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem en zijn vrouw inmiddels voor het incasseren van €3,2 mln aan steekpenningen, maar zijn berechting zal op zijn vroegst na de zomer plaatsvinden, zes en een half jaar na zijn ontslag.

Van Buren, voormalig directeur wonen bij woningbouwvereniging Stadgenoot en sinds 2010 lid van het bestuur van Rochdale, volgt Grotendorst op. Zij was en blijft verantwoordelijk voor de woonportefeuille van de corporatie.

Grote schoonmaak

Na het ontslag van Möllenkamp is onder leiding van Grotendorst een grote schoonmaak bij Rochdale ingezet. Grotendorst zegt in een verklaring op de website van Rochdale dat zijn beslissing om de directeursfunctie neer te leggen makkelijker is geworden, nu Rochdale na zes moeilijke jaren weer in rustiger vaarwater terecht is gekomen. ‘We komen in een andere fase die weer nieuwe initiatieven en accenten vraagt: een goed tijdstip voor een wissel’, aldus de vertrekkende directeur in een bericht op de website van Rochdale. De afgelopen jaren richt Rochdale zich weer meer op de woningbouwactiviteiten.

Grotendorst: 'Ik doe mijn werk met veel plezier en het geeft nog extra voldoening als je maatschappelijk zinvol werk kunt doen. Een stap terug doen vond en vind ik daarom nog niet zo gemakkelijk.’



Reacties


Laatste nieuws