Startsein bouw Zevenrozenhof in Zevenhuizen

Op 10 oktober geeft OM Zuidplaspolder het startsein voor de realisatie van dertig woningen uit de eerste fase van Zevenrozenhof in Zevenhuizen. OM Zuidplaspolder  is een samenwerking tussen AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron. Wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas verricht hierbij de officiële handeling.

Binnen Zevenrozenhof worden in totaal 65 eengezins- en twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Daarnaast zijn er twaalf vrije bouwkavels beschikbaar.

Van de dertig woningen, bestaande uit 26 eengezinswoningen en vier twee-onder-een-kapwoningendie nu in aanbouw gaan, is op dit moment tachtig procent verkocht. De bouw hiervan is in handen van bouwcombinatie Zuidplaspolder. De prijzen van deze woningen zijn vanaf 209.000 euro v.o.n. voor een eengezinswoning en vanaf 329.900 euro v.o.n. voor een twee-onder-een-kapwoning. De verkoop van de vrije kavels verloopt via de gemeente Zuidplas.

De woningbouw in Zevenhuizen-Zuid is één van de prioriteitsprojecten voor de gemeente Zuidplas in het kader van de Zuidplaspolderontwikkeling. De Zuidplaspolder is een overwegend agrarisch gebied dat ligt in de driehoek Rotterdam – Zoetermeer – Gouda. Sinds 2002 werkt de provincie Zuid-Holland er samen met andere partijen aan grootschalige gebiedsontwikkeling. In de ontwikkeling van het gebied staat een juiste combinatie van wonen, werken (glastuinbouw), leefomgeving en infrastructuur voorop. De eerste wijk ‘Zevenrozenhof’, vernoemd naar een voormalige rozenkwekerij op deze locatie, wordt als eerste fase direct grenzend aan Zevenhuizen gerealiseerd.



Reacties


Laatste nieuws