2 hoogtepunten transformatieproject Meyster's Buiten

In het project Meyster’s Buiten in de Utrechtse wijk Oog in Al is de stemming deze week feestelijk, dankzij twee mijlpalen. Afgelopen woensdag bereikte het hoogste appartementengebouw, en daarmee dus héél het project, haar hoogste punt. Een paar dagen eerder opende het hart van het plan, de getransformeerde Cereolfabriek, officieel haar deuren.

(foto: Maikel Samuels)

Dit monumentale voormalige fabriekspand, dat ruim 100 jaar beeldbepalend was voor de Utrechtse bedrijvigheid aan het Merwedekanaal, is geheel gerenoveerd en herbergt nu een basisschool met buitenschoolse opvang, een bibliotheek, een restaurant en bedrijven. Het complex omvat verder een gymzaal, een theaterzaal, een kantine en enkele ateliers die door wijkbewoners met kunst- en sportactiviteiten gevuld worden.

Cereolfabriek

Meyster’s Buiten behelst de transformatie van het voormalige terrein van de Cereolfabriek in de populaire woonwijk Oog in Al naar een woon- en leefgebied dat oud en nieuw combineert. De monumentale Cereolfabriek krijgt gezelschap van nieuwe appartementen, stadswoningen en herenhuizen. Die transformatie vordert gestaag, het eindresultaat wordt steeds zichtbaarder.

Marcel Groeneweg, hoofd ontwikkeling bij Blauwhoed, één van de ontwikkelaars van Meyster’s Buiten: “Naarmate de bouw vordert, wordt steeds zichtbaarder hoe mooi oud en nieuw in Meyster’s Buiten op elkaar aansluiten. Het wordt een prachtige plek om te wonen, te werken en te verblijven. Dit is de verdienste van alle betrokken partijen, publiek en privaat. Samen hebben we de ontwikkeling van Meyster’s Buiten integraal opgepakt en continu getoetst op kwaliteit en samenhang. Ook de betrokkenheid van en co-creatie met de huidige en toekomstige bewoners is erg belangrijk geweest.”

Fasen

Meyster’s Buiten wordt in drie fasen ontwikkeld. In fase 1 werden 36 herenhuizen gerealiseerd. Fase 2 bestaat uit 70 appartementen en 15 grote stadswoningen. Deze fase is nu in aanbouw. Hierna volgt nog een bijzondere ronde, zinken toren met 16 appartementen, waarvan nog enkele appartementen te koop zijn. Parallel aan deze fasen liep de renovatie van het monumentale fabriekspand. Meyster’s Buiten wordt ontwikkeld door Blauwhoed, Heijmans en Vorm, in samenwerking met BOEi, Bouwinvest en de gemeente en provincie Utrecht.

Meer informatie over Meyster’s Buiten is te vinden op de projectwebsite.



Reacties


Laatste nieuws