Slechts lichte groei omzet bij doe-het-zelf winkels

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde vandaag cijfers voor de detailhandel. Daaruit blijkt dat de omzet bij doe-het-zelf winkels nog steeds groeit, maar minder snel in dan de afgelopen maanden.

Ten opzichte van een jaar eerder is de omzet bij doe-het-zelf winkels 1,0% gegroeid. In voorgaande maanden lag dat percentage nog tussen de 2,2 en 3,8%. Over het eerste kwartaal van 2014 was er zelfs een omzetstijging van 5,7% ten opzichte van 2013.

Mislopen

De crisis op de woningmarkt heeft de afgelopen jaren de doe-het-zelf markt hard geraakt. “De bouwmarkten lopen door de ingezakte woningmarkt zo’n 500 miljoen tot een miljard euro op jaarbasis mis”, vertelt Ilya Bruggeman van de Vereniging Winkelketens in de Doe Het Zelfbranche.

De cijfers van het CBS voor de  detailhandel laten een divers beeld zien. Het gaat vooral heel goed met online computerwinkels. In de deelsector Postorderbedrijven en Internetwinkels werd een omzet groei van maar liefst 9,6% geregistreerd ten opzichte van een jaar eerder. In april was dat zelfs 13,6%.

Lees hier de cijfers voor de detailhandel van het CBS. 



Reacties


Laatste nieuws