Bouwfonds Ontwikkeling neemt ontwikkeling van Oosterdokseiland- Amsterdam over van KP Investments

Bouwfonds Ontwikkeling neemt de verantwoordelijkheid over van KP Investments voor de ontwikkeling van 70.000 m2 wonen, kantoor en stedelijke functies op kavel 5B en 6- Oosterdokseiland. De overdracht omvat verder de verkoop van de resterende 8 appartementen, het beheer en de verkoop van een parkeergarage en de verhuur en verkoop van zo’n 4.000 m2 winkels, horeca en leisure. De overdracht Oosterdokseiland vindt plaats per 1 augustus 2014. Bouwfonds Ontwikkeling en KP Investments behoren tot Rabo Vastgoedgroep.  

De totale ontwikkeling van Oosterdokseiland is gestart in 2000 en omvat een mix van ca. 225.000 m2 aan functies, waaronder kantoorgebouwen, winkelruimte en horeca, woningen alsmede circa 1.400 parkeerplaatsen. Inmiddels  is ruim 150.000 m2 bvo gerealiseerd en succesvol verhuurd en verkocht. Het nu nog te ontwikkelen deel omvat circa 70.000 m2 bvo en vormt daarmee het sluitstuk van het project. Naar verwachting zal de totale duur voor de realisatie van deze laatste twee kavels op het Oosterdokseiland nog enkele jaren in beslag nemen.

Uitdagend en spraakmakend

Projectverantwoordelijken voor Oosterdokeiland Jeroen Galle en Harm Janssen: “Oosterdokseiland vormt één van de meest uitdagende en spraakmakende gebiedsontwikkelingen in Nederland. KP Investments is erin geslaagd de voorwaarden te creëren om een succesvol vervolg te geven aan het project. Aangezien dit laatste nog te ontwikkelen deel nog steeds één van de grootste ontwikkelopgaven van het land is, ligt het voor de hand dat Bouwfonds Ontwikkeling, ook behorend tot  Rabo Vastgoedgroep, deze gebiedsontwikkeling overneemt. Hiermee is de continuïteit van deze uitzonderlijk interessante en omvangrijke gebiedsontwikkeling gewaarborgd.”

Walter de Boer, Directievoorzitter van Bouwfonds Property Development, voegt hieraan toe: “Oosterdokseiland past prima in ons bestaande portfolio van binnenstedelijke ontwikkelingen. Het oorspronkelijke plan voor kavel 5b en 6 wordt in overleg met de gemeente Amsterdam afgestemd op de huidige wensen van de klanten en markten van deze tijd, waarbij het aandeel ‘woningen’ in de totale bestemming aanzienlijk groter kan worden.”



Reacties


Laatste nieuws