AM zet crowdsourcing in bij Emerald in Amsterdam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM initieert samen met de woonconsument de ontwikkeling van het plan Emerald in Amsterdam Zuidoost. Dit nieuwe project omvat in totaal 176 woningen (100 middeldure huurwoningen en 76 koopwoningen). Om optimaal invulling te geven aan de keuzevrijheid en de wensen van toekomstige bewoners zet AM onder meer crowdsourcing in. Hierdoor kunnen belangstellenden mede invulling geven aan de verschillende woonsferen en indelingen van de woningen in Emerald.

Deze aanpak is onderdeel van I AM YOU, het co-creatiemodel van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met zowel particulieren als beleggers. 

Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost. Het plan biedt een gevarieerd aanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen in verschillende woonstijlen en kleuren naar een ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten. Er worden honderd huurwoningen (vrije sector), zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen verdeeld over kleine gebouwen gerealiseerd. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 115.000 v.o.n. voor de appartementen tot en met € 270.000 v.o.n. (prijzen op basis van vijftig jaar afgekochte erfpacht) voor een twee-onder-een-kapwoning. De realisatie door BAM Woningbouw Amsterdam start naar verwachting begin 2015.



Reacties


Laatste nieuws