NS levert Stadskantoor op aan gemeente Utrecht

NS heeft het Stadskantoor opgeleverd aan de gemeente Utrecht. Het markante gebouw naast Utrecht Centraal met een hoogte van 92 meter wordt de komende maanden verder ingericht.

De bouw startte in april 2011. Voor de realisatie van het Stadskantoor contracteerde ontwikkelaar NS Stations de Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen Boele & van Eesteren en G&S Bouw (beide VolkerWessels ondernemingen). Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Kraaijvanger Urbis. Michiel Noy, directievoorzitter NS Stations: “De bouw van het Stadskantoor Utrecht was een complex en ambitieus project en is gerealiseerd binnen de gestelde termijn. Ik ben er trots op dit prachtige gebouw over te dragen aan de gemeente. Ik verwacht dat gebruikers, bezoekers en ondernemers optimaal van alle voordelen van het gebouw zullen profiteren. Door de centrale ligging op het grootste OV-knooppunt van Nederland is het pand goed bereikbaar.” 

Victor Everhardt, Wethouder Stationsgebied: “Het Stadskantoor is een belangrijke stap in de vernieuwing van de gemeentelijke organisatie. In een toegankelijk pand met moderne ICT en een nieuwe manier van werken, kan de gemeente nog beter samenwerken met de stad. De komende maanden wordt hard gewerkt aan de inrichting. Vanaf 7 oktober kunnen de inwoners van Utrecht hier terecht voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten”.



Reacties


Laatste nieuws